• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezdina "sječa" u 2020. dobar potez: Petorica napustila "Marakanu", jedan još nije našao klub!

Autor Dragan Šutvić

Petorica igrača koji su stigli u istom prelaznom roku su otišli iz kluba i nisu se snašli.

 crvena-zvezda-otpisani-stranci-greske-pogresna-pojacanja-kanjas-garsija-tomane-zander-van-la-para Izvor: MN PRESS

Prelazni rok u ljeto 2019. godine bio je velika stvar za Crvenu zvezdu. Već je uspostavljen kontinuitet na evropskoj sceni, novca u kasi je bilo, a pojačanja je trebalo da donesu prevagu u grupnoj fazi Lige šampiona.

Vladan Milojević i klupski čelnici su birali, a na kraju je u tim stiglo čak pet stranih fudbalera. Već poslije godinu dana nijedan od njih nije bio u klubu, a čini se i da se nisu baš najbolje snašli nakon odlaska iz Beograda. Dugo ih niko nije ni htio...

Možda će vas zanimati

Njih petorica zajedno nisu uspjeli da sakupe više od 20 utakmica, iako su prije šest mjeseci otišli iz Crvene zvezde! Neki još ranije, poput Žandera i Van la Pare, kojima je ugovor raskinut još početkom aprila. Kanjas je raskinuo ugovor početkom ove sezone, a do kraja ljetnog prelaznog roka su prodati Garsija i Tomane.

Kako izgledaju karijere pet promašaja Crvene zvezde, igrača kojih se navijači beogradskog tima za nekoliko sezona uopšte neće sjećati?

Žander

Juče je potpisao novi ugovor, prvi nakon odlaska iz Crvene zvezde. Pauzirao je osam mjeseci, a sada će igrati za brazilskog niželigaša pošto nije uspio da nađe angažman u Evropi. 

Poslije odlaska iz Crvene zvezde je izjavljivao kako mu navijači zamjeraju penal protiv Olimpijakosa, iako nije namjerno igrao rukom, dok će taj detalj svakako obilježiti njegovu karijeru.

Prije crveno-bijelih je igrao u Brazilu, Portugalu i na Kipru, gdje ga je Zvezda i primijetila. Plaćen je 200 hiljada evra, a zarađivao je 240 hiljada igrajući za srpski klub.

Hoze Kanjas

Španski vezista je najavljen kao igrač prefinjene tehnike koji donosi veliko iskustvo, ali se u Beogradu nije baš snašao. Nije mu prijala formacija sa samo jednim zadnjim veznim, teško se uklapao sa partnerima u toj liniji tima, pa su utakmice u crveno-bijelom dresu ostale samo sjenka onih iz Španije i Engleske.

Od odlaska iz Beograda nema klub, možda će i završiti karijeru ako uskoro ne stigne neka ponuda, a ranije su se za Hoze Kanjasa interesovali samo španski drugoligaši.

Navijači Crvene zvezde će ga više upamtiti po proslavama titule, ulaska u Ligu šampiona i dobroj atmosferi u timu koju je stvarao svojim pokušajima da priča srpski nego po učinku na terenu.

Mateo Garsija

Njemu se Beograd, jednostavno, nije svidio. Tražio je da ode, po svaku cijenu, molio za transfer u Grčku, gdje trenutno nosi dres Arisa. Crvena zvezda je uspjela da izvuče novac (1,1m) od te prodaje, čak i procente (50%) od naredne, ali je pitanje koliki će oni biti.

Mateo Garsija je posljednjih nedjelja imao problema i sa grčkim klubom, jer je propustio trening. Zbog toga je kažnjen, a djeluje da se nastupi Argentinca nisu popravili otkako je promijenio sredinu.

Garsija, koji je dugo bio želja Olimpijakosa, ima 11 nastupa za Aris ali još nije upisao ni gol ni asistenciju u novom klubu.

Radživ Van la Para

U petorci promašaja Crvene zvezde Holanđanin je vjerovatno najviše nervirao navijače. Niko nije ostavio dubok trag u klubu, ali je kod Radživa van la Pare sporno bilo i njegovo ponašanje, ali i način na koji je govorio o klubu kada je završio misiju u Beogradu.

Van la Para je od početka aprila pa sve do polovine novembra tražio klub, a zatim potpisao za španskog drugoligaša Logronjes. Iako je bilo navoda da bi mogao da se vrati u Englesku, opredijelio se za Španiju i do sada je upisao četiri nastupa.

Na treba ni da vam pominjemo da na tri prvenstvene i jednoj kup utakmici nema postignut gol niti upisanu asistenciju za saigrače. Karijera čovjeka koji je nekad igrao Premijer ligu je u strmoglavom padu.

Tomane

Promašio je penal u Pireju, zatim dao gol glavom na gostovanju Tirani i tako se bar malo iskupio navijačima. Njegov utisak u klubu i nije toliko loš, ali je i on igrač koji se veoma kratko zadržao u Beogradu.

Iz Crvene zvezde je prešao u turski Samsunspor, gdje je zabilježio tri nastupa, postigao gol na debiju i doživio tešku povredu. Zbog nje ne igra već mjesecima, odnosno od početka oktobra prethodne godine.

Nekadašnji mladi reprezentativac Portugalac je transferom u Tursku doneo 600 hilajda evra u kasu crveno-bijelih, a kada dodamo i pogodak protiv albanskog prvaka u evropskim kvalifikacijama, možemo ga proglasiti za najmanji promašaj tog ''čuvenog'' prelaznog roka. Kada je odlazio, pokazao je poštovanje prema srpskom timu.

(MONDO)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC