• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako je Zvezda zamalo ostala bez Piksija: Trčao sam od banke do Marakane, bio sam sav mokar!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Kako je legenda košarkaškog kluba zaslužna za dolazak legende fudbalskog kluba.

 dragan-stojkovic-piksi-u-zvezdi-dragan-kapicic-pozajmio-novac-trcao-do-banke Izvor: MN PRESS

Dragan "Piksi" Stojković je jedan od najboljih fudbalera u istoriji Crvene zvezde iako se samo četiri godine zadržao na "Marakani". Otišao je godinu dana pre podizanja pehara Kupa evropskih šampiona, ali nije slučajno postao peta Zvezdina zvezda.

Zvezda ga je dovela 1986. godine kao najboljeg igrača Radničkog iz Niša i ostalo je istorija, ali malo je falilo da njegov dolazak propadne!

Možda će vas zanimati

Bivši predsednik košarkaškog kluba Crvena zvezda, čuveni Dragan Kapičić, otkrio je u intervjuu za "Sport Klub" da je čitav posao visio o koncu pošto je fudbalskom klubu falio novac, pa je dobio poziv u kasnim večernjim satima.

S druge strane veze bio je čuveni generalni sekretar crveno-belih Vladimir Cvetković koji je molio za pomoć jer bez novca Zvezda ne bi dobila "Piksija".

"Zove me Cvele, 'majstore, spašavaj'. Šta je bilo, rekoh, Cvele? 'Treba nam 50.000 dolara za Piksija'. Kakvog Piksija, šta se dešava? 'Imamo još pola sata do kraja prelaznog roka, neće otac da potpiše, fale nam neke pare, daj spašavaj'", pričao je Kapičić anegdotu iz 1986. godine.

"I kako ću ja, emotivno vezan, fudbal je fudbal, ali znam Džaju, Šakić je bio predsednik i Cveleta normalno, ja se rastrčim po bankama, nosim kovertu, ono je bilo sve u dinarima, sve stogovi unutra... Nosim da mi ne ispadne koji.  Zameram im što mi nisu obezbedili auto, ako im već pozajmljujem pare. Odem, trčim i stignem 10 minuta pre završetka.".

I uspeo je!

Izvor: MN PRESS

"Navijači stoje ispred, čekaju da vide da li će Piksi da potpiše, a on tada već velika zvezda".

"Odem ja kod njih, oni 'jao brate, svaka ti čast, spasio si nas', a ja mokar sav, trčao sam od više od 10 banaka i donesem, oni hvala ti, daju mi priznanicu da će mi vratiti pare. Ali bilo je kritično, ja sam trčao do stadiona, treba da stigneš, treba da podigneš pare, pa koja banka ima, koja nema pare i oni to završe. Meni je to jako drago, jer je Piksi postao to što jeste. Ali bila je pat pozicija tada...", prisetio se Kapičić koji je ovim trkom od banek do Marakane ispisao istoriju Zvezde.

Stojković je postigao 54 gola na 120 utakmica za Zvezdu i sa njom dvaput bio prvak Jugoslavije, dok je potom igrao za Marsej, Veronu, Nagoju...

(mondo.rs)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC