• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Iz Zvezde prešao u Partizan zbog brata: Posvađao je "večite", samo zbog jedinog partizanovca u familiji!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Nekadašnji as "večitih rivala" i stariji brat Vladana Milojevića kolumnisti MONDA Nebojši Petroviću otkrio zašto je prešao sa jedne na drugu stranu Topčiderskog brda. Zbog brata!

 Iz Zvezde prešao u Partizan zbog brata: Posvađao je "večite", samo zbog jedinog partizanovca  Izvor: MN PRESS

Goran Milojević (56) bio je jedan od fudbalskih asova koji su blistali u ligi velike Jugoslavije u dresovima najvećih klubova. A on je igrao za dva - Crvenu zvezdu od 1981. do 1988, a onda za Partizan od 1988. do 1990.

Posle selidbe Milka Đurovskog iz Ljutice Bogdana u Humsku 1986, i Milojević je zatresao Topčidersko brdo kada je dve godine kasnije prešao isti put od jednog do drugog stadiona "večitih".

Možda će vas zanimati

S obzirom na to da je njegov mlađi brat Vladan Milojević prethodnih godina beležio istorijske uspehe sa Zvezdom, mlađi ljubitelji fudbala sada znaju Gorana kao Vladanovog starijeg brata. Međutim, Milojević stariji je bio as "večiti" rivala, kao igrač Partizana postao je reprezentativac...

U razgovoru sa kolumnistom MONDA Nebojšom Petrovićem, Goran Milojević je otkrio zanimljivu anegdotu o svom prelasku iz Zvezde u Partizan.

"Ja sam prešao zbog brata. Moja cela familija je zvezdaška, a imam samo jednog koji navija za Partizan", rekao je on.

Koga, Vladana?!

"Ne, ne. On se zove Aleksandar Milojević i jedini je on partizanovac. Rekao sam mu 'Zbog tebe ću da pređem u Partizan' i to sam uradio", dodao je Milojević za MONDO.

"IMAO SAM DOGOVOR SA DINAMOM"

Izvor: MN PRESS

Posle godinu dana u Humskoj i nakon osvojenog Kupa, Milojević je umalo otišao u Dinamo Zagreb.  

"Nisu mi ispunili nešto što smo se dogovorili i bio sam na ivici da pređem u Dinamo iz Zagreba. Imao sam kartu".

"Tadašnji predsednik Fudbalskog saveza Jugoslavije bio je Ante Pavlović, sportski direktor bio je Zeka Zajec, a trener Josip Kuže. I imao sam takav ugovor sa Partizanom da sam bio slobodan ako mi to ne ispune. I zvonio mi je telefon u stanu, pitali me iz Dinama da li sam zainteresovan, a ja nisam ni otišao na pripreme sa Partizanom u Lučane. Dogovorili smo se, čekala me karta za Zagreb i odgovorio sam da nema problema".

Naravno, u Partizanu su brzo saznali za to.

"Zvali su me, na šta sam im rekao da sam iz nekih svojih stavova i principa prešao iz Zvezde. Doduše, nisam imao familiju koja je navijala za Dinamo", nasmejao se Milojević

"I tada me je pozvao čuveni general Jova Popović. Kaže 'Mali, hoćeš da dođem na stadion ili da šaljem po tebe?. Rekao sam da ću doći, a tamo me je pitao zašto idem u Zagreb, na šta sam mu rekao da smo se borili za bratstvo i jedinstvo. I tu smo se dogovorili, ispravili neke greške i ostao sam te godine u Partizanu".

Kompletan intervju Gorana Milojevića za MONDO i njegovu rubriku "Mojih Top 11" moći ćete da uskoro pročitate na našem portalu.  

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC