• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Vodio sam kvalitetan i mlad tim, sad ubiru plodove": Ex-trener Milana večeras prvi put na San Siru od otkaza!

Autor Dragan Šutvić

Večeras, ali i u utorak, očekuje ga, kao trenera Torina, gostovanje bivšem klubu

 Milan Torino bivši trener Milana Marko Đampaolo prvi put protiv Milana nakon otkaza 2019. Izvor: Tanjug/AP Photo/Luca Bruno

U posljednjoj utakmici dana, snage će na San Siru, u okviru 17. kola Serije A, odmjeriti Milan i Torino.

"Rosoneri" će od 20.45 časova tražiti bodove iskupljenja za poraz od Juventusa, a biće to prvi put, od otkaza u oktobru 2019. godine, da ex-trener Milana, a sada Torina, Marko Đampaolo dolazi na ovaj stadion!

Interesantno, i naredni Đampaolov meč na klupi Torina biće igran na San Siru – njegova ekipa će se 12. januara sastati sa Milanom u osmini finala Kupa Italije.

Možda će vas zanimati

Italijanski stručnjak rođen u Belinconi postavljen je za trenera Milana u ljeto 2019. godine, dogovorivši trogodišnu saradnju, ali stvari nisu tekle kako je zamišljeno.

Samo 112 dana je Đamapolo proveo na klupi milanskog kluba, upisavši za to vrijeme tri pobjede i četiri poraza. Na njegovo mjesto je stigao Stefano Pioli, kojem je bilo potrebno određeno vrijeme da stabilizuje ekipu, a kad je to učinio – uslijedili su sjajni dani za Milan!

Od kraja "lokdauna" na Apeninima, pa sve do derbija sa Juventusom, Milan nije imao poraz u Seriji A (niz trajao 27 utakmica), a u ovom trenutku je lider na tabeli, uz ambiciju da nakon tačno deset godina vrati Skudeto na San Siro.

"Milan koji sam predvodio imao je mlade igrače koji su obećavali i koji su sav kvalitet pokazali nakon karantinskog perioda. Ne mogu mnogo da pričam o tom iskustvu jer je bilo prekratko. Sedam mečeva je nedovoljno da biste dali bilo kakvu ocjenu. Milan koji sam trenirao imao je kvalitet i sada sa gospodinom Piolijem ubire plodove svega toga. Ipak, u potpunosti stavljam iza sebe to iskustvo, moram da gledam naprijed", rekao je Đampaolo, koji je početkom avgusta stigao u Torino.

Od tada, pa do danas, ekipu je vodio na 17 utakmica, te uknjižio četiri pobjede, šest remija i seda poraza.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC