• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EURO 2021 će se igrati u jednom gradu? UEFA kaže "ništa od toga", ali jedan čovjek tvrdi suprotno!

Autor Dragan Šutvić

Još uvijek se ništa ne zna o završnici turnira.

 euro-2021-mozda-jedan-grad-jedna-drzava-uefa-prazne-tribine-evropsko-prvenstvo Izvor: Profimedia

Šta će biti sa Evropskim prvenstvom u fudbalu, svi da se i dalje pitaju.

UEFA tvrdi - promjena plana za sada nema. Ipak, ima i onih koji tvrde da će biti određenih promjena u načinu organizovanja Eura.

Možda će vas zanimati

UEFA trenutno ne planira da mijenja svoje planove za Evropsko prvenstvo ili Ligu šampiona, uprskos teškoj situaciji sa pandemijom korona virusa koja je poremetila rasporede u ostalim sportovima, kao što su Formula 1 ili skijanje.

"Što se tiče EURA", koji je prvobitno bio zakazan za ljeto 2020, a potom pomeren za ovu godinu, "ništa se nije promijenilo", rekao je portparol UEFA za "Frans Pres".

Evropska kuća fudbala bi do 5. marta trebalo da donese odluku "grad po grad", a na stolu su četiri opcije - "100 odsto gledalaca na stadionu, 50 do 100 odsto, 20 do 30 odsto ili bez navijača" uz razne zdravstvene mjere opreza u svakom od ovih slučaja.

UEFA i dalje planira održavanje šampionata Evrope u 12 gradova u 12 zemalja, ali je prvi čovjek Fudbalskog saveza Švajcarske Dominik Blan u srijedu izjavio da je taj scenario teško održiv s obzirom na ograničenja u putovanjima.

Blan je pomenuo dva moguća scenarija - da se EURO igra u jednoj zemlji, na primjer Rusiji ili Njemačkoj, ili u jednom velikom gradu koji ima dovoljno stadiona, poput Londona.

On je, takođe, u istom intervjuu rekao i da ne može da zamisli navijače na tribinama i da vjeruje da će se šampionat Evrope odigrati pred praznim stadionima, kao što je bio slučaj sa završnicom Lige šampiona u Lisabonu.

Klupska takmičenja, uključujući i Ligu šampiona, gdje će se od 16. februara igrati utakmice osmine finala, nisu ugrožena, za razliku od takmičenja u ragbiju, naveli su iz UEFA.

(MONDO/Beta-AFP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC