• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mesi mu lupio šamar, a on mu uzeo trofej, pa izneo trubu na centar: Šokantno finale u Španiji, gde vlada Atletik Bilbao!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Barselona je bila favorit u finalu Superkupa, ali je izgubila!

 barselona-atletik-bilbao-finale-superkup-spanije-2021-lionel-mesi Izvor: Tanjug/AP/Miguel Morenatti

Od prošle sezone, Superkup Španije igra se u turnirskom sistemu, prema kojem se u polufinalu sastaju šampion i vicešampion Primere protiv osvajača i finaliste Kupa kralja.

Možda će vas zanimati

Atletik Bilbao osvojio je ovog januara taj prestižan trofej treći put, nakon što je u četvrtak u Malagi pobedio Real 2:1 u polufinalu, a u nedelju je u Sevilji srušio i Barselonu – 3:2!

Iako je Antoan Grizman dao dva gola za Barselonina vođstva – u 40. posle sjajno ostavljene lopte Lea Mesija (1:0) i u 77. na perfektnu asistenciju Đordija Albije sa leve strane (2:1), to nije bilo dovoljno da Barsa pobedi.

Bilbao je u oba poluvremena izjednačavao pred pauzu i na kraju pobedio, čime je treći put osvojio ovaj pehar u klupskoj istoriji.

U 42. minutu Oskar De Markos je pogodio iz peterca posle sjajne dubinske lopte Injakija Vilijamsa, a u završnici drugog dela meča dramu je golom režirao Asijer Viljalibre, koji je posle utakmice i pobede svirao trubu pred saigračima.

I to na centru terena!

Isti igrač je u poslednjem minutu produžetka iznudio crveni karton Lea Mesija, koji mu je udario žestok šamar sa leđa u jednom duelu daleko od gola. Sudija Hesus Hil Manzano nije imao dilemu oko toga da li da Argentinca (sasvim zasluženo!) pošalje u svlačionicu pre kraja...

Zbog svega toga pričaće se o Viljalibreu, ali je ipak glavni heroj finala Injaki Vilijams, napadač Bilbaa koji je najpre asistirao, a onda postigao spektakularan gol u 93. minutu. Namestio se kraj leve ivice kaznenog prostora, gađao dalju, desnu stativu i pogodio je.

Konstrukcija gola se zatresla, a lopta je samo skliznula u mrežu, čime je Barselona definitivno ostala bez trofeja u verovatno poslednjem Mesijevom finalu Superkupa Španije, s obzirom na njegov izvestan odlazak predstojećeg leta.

Ipak je bila ovo noć Bilbaa i Injakija Vilijamsa (26), koji je ovim golom osvojio svoj prvi trofej sa Bilbaoom!

Izvor: Tanjug/AP/Miguel Morenatti

(mondo.rs)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC