• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Nisam znao šta je Zvezda, nikad ranije nisam čuo za Srbiju": Ljubimac "delija" hteo da ostane, novac mu nije bio bitan!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Štoper koga "delije" obožavaju je otvorio dušu.

 mamadu-mbodj-intervju-srbija-crvena-zvezda Izvor: MN PRESS

Došao je tiho, a postao je ljubimac "delija" i severa. 

Iako je odigrao tek desetak utakmica za Crvenu zvezdu navijači ga pamte, šalju mu podršku na društvenim mrežama i mnogi bi voleli da se vrati u klub. 

Možda će vas zanimati

Senegalac Mamadu Mbođ je sada u intervjuu otkrio kako je došao u Beograd i kako je uopšte napravljena saradnja sa crveno-belima. 

"Prijatelj mog oca je imao kontakte u Srbiji. Rekli su mi da tamo postoji klub koji želi da odem na probu, a ja nisam znao šta je Crvena zvezda. Prvi put sam čuo za Srbiju! Otišao sam, odigrao dve pripremne utakmice i potpisali su me", ispričao je Mbođ. 

Na početku nije bilo lako jer je prvi put otišao iz rodnog Senegala i nije poznavao mnogo ljudi. A na startu karijere je morao da ode na pozajmicu. 

"Dva dana posle potpisa za Zvezdu poslat sam na pozajmicu u Napredak. Nenad Lalatović koji je pre Zvezde vodio Napredak mi je rekao da bi trebalo da odem tamo i da igram malo, da se prilagodim na ligu. Tako da sam rekao agentu da to nije problem, ali Kruševac nije kao Beograd. Mnoge stvari su bile drugačiji", priča ovaj senegalski defanzivac. 

Iako mu je bilo teško da se adaptira ističe da mu je bila čast što je igrao za Zvezdu. Odmah je shvatio da je klub jako veliki i da su navijači sjajni. 

"Za mene je poštovanje navijača jako važno. Verujte mi, hteo sam da ostanem. Da sam igrao svaku utakmicu, ostao bih jer mi novac nije najvažniji. Važno mi je da sam srećan dok se bavim mojim poslom. Osećao sam se kao kod kuće u Zvezdi, a otišao sam jer nisam igrao", iskren je Mbođ. 

Nastavio je da prati klub i dešavanja u Srbiji i posle odlaska iz Zvezde, a poznato je da je svima u svom selu podelio dresove srpskog kluba!

"Želim da se zahvalim navijačima Zvezde. Uvek su me voleli i uvek sam tu za njih", rekao je Mbođ, pa nastavio.

"Poklon je u Senegalu dragocen. Kada nekome date novac brzo se zaboravi, ali pokloni se pamte. Tako da svaki put kada nose taj dres, ljudi me se sete. A ideja je potekla od mog brata, koji je hteo nekoliko dresova. Ubrzo je ceo Dakar hteo dres Zvezde", ispričao je Mbođ.

Na kraju se prisetio i igrača sa kojima je delio svlačionicu. 

(mondo.rs)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC