• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Odbijali ga svi klubovi, nije imao za prevoz, ali je uspeo: Životna priča Brazilca od puta u nepoznato do Premijer lige!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

"Imao sam novac samo za kartu u jednom pravcu, za poslednju probu koju sam imao. Da nisam uspeo, ne bih mogao da se vratim kući."

 Rišarlison Odbijali ga svi klubovi, nije imao za prevoz, ali je uspeo: Životna priča Brazilca Izvor: Profimedia

Brazilac Rišarlison je fudbalskom svetu poznat već nekoliko godina, otkako je 2017. iz Fluminensea stigao u Votford, a kasnije i Everton.

Ipak, ovaj reprezentativac Brazila, kao i mnogi drugi brazilski fudbaleri, nije prošao tako jednostavan put.

Možda će vas zanimati

Rišarlison ovih dana uspešno nastupa za Everton, tim koji je na samo pet bodova od vrha Premijer lige, a Rišarlison je u svim takmičenjima upisao pet golova i tri asistencije. Njegove partije neretko privlače pažnju na Ostrvu, a mnogima je privukla i njegova životna priča.

Iako je sada stigao do Premijer lige, unosnog ugovora i preko 20 nastupa za Brazil, bilo je vremena kada je Rišarlison morao da se susreće sa mnogo odbijanja.

Dolazeći iz siromašne porodice, Rišarlison je bio u teškoj finansijskoj situaciji, a kao mladiću mu je bilo teško što je stalno morao da sluša iste stvari kada bi odlazio na probe.

"Nemam dovoljno prstiju da izbrojim koliko puta su me klubovi odbijali", rekao je Rišarlison svojevremeno za španski "As".

"Bio sam spreman da odustanem od fudbala, ali sam podigao glavu i otišao u Belo Horizonte. Imao sam novac samo za kartu u jednom pravcu, za poslednju probu koju sam imao sa Amerikom. Da nisam uspeo, ne bih imao novac da se vratim kući u Espirito Santo, 600 kilometara odatle", pričao je mladi Brazilac.

Ipak, Rišarlison je uspeo.

"Dao sve svoje tog jutra i prošao sam. Da sam odustao na prvo "ne", nikada ne bih bio ovde gde sam danas. Morao sam da živim u kući kod ujaka, jer je to bilo bliže mestu gde sam trenirao i zato što nisam imao novac za autobus."

Rišarlison je morao i da se bavi sitnim poslovima posle treninga, kako bi zaradio dodatni novac.

"Nekada sam prodavao slatkiše i sladolede na ulici i radio u polju da pomognem roditeljima. Nisam mogao drugačije, jer su svi radili šta su mogli da bi mi pomogli da ostvarim svoj san i postanem fudbaler. Naučio sam da je potrebno da imate strpljenje, istrajnost i veru u ljude da biste dostigli svoje ciljeve."

Rišarlison je svoj dostigao...

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC