• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Insinje promašio "fudbal", Ronaldo i Morata donijeli prvi trofej Pirlu u 2021!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Juventus je osvajač italijanskog Superkupa.

 Juventus - Napoli 2:0 Superkup Italije 2021 Kristijano Ronaldo i Alvaro Morata strijelci Izvor: Tanjug/Antonio Calanni/AP

Imao je Napoli priliku da "poništi" gol Kristijana Ronalda iz 64. minuta, ali je Lorenco Insinje katastrofalno izveo penal i lopta je otišla pored gola.

Tako je propala prilika da se zanimljivijom učini završnica italijanskog Superkupa, koji je na kraju ipak otišao u ruke Juventusa. Tim iz Torina osvajanje pehara potvrdio je u 96. minutu, kada je gol za konačnih 2:0 postigao Alvaro Morata.

JUVENTUS - NAPOLI 2:0 (0:0)

Možda će vas zanimati

Portugalac je bio ključna figura meča odigranog na "Mapei" stadionu.

U prvom poluvremenu praktično da nije viđeno ništa vrijedno pažnje, da bi Ronaldo iskoristio loše postavljenu odbranu Napolitanaca i iz blizine lako postigao gol za vođstvo "stare dame".

Izvor: Tanjug/Massimo Paolone/LaPresse

Krenuo je tim Đenara Gatuza ofanzivno po izjednačenje, bio u sjajnoj prilici da to ostvari u 80. minutu, ali Insinje se obrukao.

Kada se očekivao posljednji sudijski zvižduk, tačku na "i" stavio je Morata, pa je prvi trofej u 2021. godini završio u rukama "bjankonera" i njihovog trenera Andree Pirla.

Juventus je uspio da se dokopa pehara koji mu je izmakao prošle godine, kada je Lacio iznenađujuće lako slavio 3:1 u Saudijskoj Arabiji.

Zbog pandemije korona virusa, odlučeno je da se meč za trofej između osvajača prvenstva i kupa ove godine vrati u Italiju, prvi put od 2017. kada je Superkup odigran u Rimu.

Juventus je deveti put u istoriji osvojio Superkup Italije.

JUVENTUS: Šćesni, Kvadrado, Bonući, Kjelini, Danilo, Mekeni, Bentankur (84. Rabio), Artur, Kjeza (46. Bernardeski), Kuluševski (84. Morata), Ronaldo.

NAPOLI: Ospina, Di Lorenco, Manolas, Kulibali, Mario Rui (85. Ljorente), Bakajoko (67. Elmas), Deme (84. Politano), Lozano, Zjelinski, Insinje, Petanja (72. Mertens).

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC