• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Ne bih da se nudim, ali nikom nije jasno zašto me nema u reprezentaciji BiH": Srđan Grahovac, intervju za MONDO

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

"Ne volim da pričam na tu temu jer ne želim da ispadne kako se namećem. Međutim, s kim god sam u kontaktu, ljudima je čudno zašto dosad nisam dobijao poziv u reprezentaciju BiH. Igram standardno, igram dobro, u dobrom klubu i na ozbiljnom nivou", kaže kapiten Rapida.

 Srđan Grahovac za MONDO: Ne bih da se nudim, ali nikom nije jasno zašto me nema u reprezentaciji BiH Izvor: Facebook/Srđan Grahovac

Nekadašnji fudbaler Borca i mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine Srđan Grahovac postigao je prvi pogodak u sezoni za bečki Rapid u kojem nosi i kapitensku traku.

Na nedjeljnom gostovanju LASK-u, Grahovac je trasirao put kao jubilarnoj 10. pobjedi Bečlija u austrijskoj Bundesligi i drugo mjesto na tabeli.

Možda će vas zanimati

"Prvenac ove sezone, mislim da je bilo krajnje vrijeme. Baš sam prije utakmice pričao sa kolegom iz veznog reda (Dejanom) Petrovićem da dugo vremena nisam bio strijelac i da je možda došlo vrijeme za to. Naravno, teško je tako nešto planirati, ali Bogu hvala, namjestila se situacija pa sam postigao pogodak", rekao je Banjalučanin na početku razgovora za naš portal.

Rapid igra odlično ove sezone u kojoj je uknjižio samo dva poraza i ima samo bod zaostatka za vodećim Salcburgom, ali Grahovac smatra da je prerano govoriti o eventualnoj trci za "salatarom", kao što je već podigao sa Astanom.

Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

"U sjajnoj smo seriji od četiri trijumfa, odlično igramo baš i kao cijelu prošlu sezonu. Nadam se da ćemo nastaviti u istom ritmu, a već smo pokazali koliko možemo. Nemamo velike ciljeve, naravno da želimo da ostanemo u vrhu i da pobijedimo svaku utakmicu. Zato idemo uvijek samo iz meča u meč. Ima još dosta da se igra, sedam kola do kraja regularnog dijela, a onda slijedi plej-of. Bodovi će tada biti prepolovljeni i igraćemo još 10 mečeva. Naš cilj je ponoviću, da osvojimo što više bodova, a pred kraj, ako se otvori šansa, napašćemo i titulu".

Svjestan je naravno da je titula velika želja bečkih navijača s obzirom da "poste" od 2008. godine.

"Najtrofeniji smo austrijski klub, ali već dugo godina navijači očekuju neki novi pehar. Iskreno, volio bih da osvojim trofej s Rapidom, od početka sam se identifikovao s klubom, stvarno sam odlično prihvaćen od prvog dana, a imamo i daleko najbolje navijače u Austriji, a možda i šire. Gdje god sam bio u karijeri, osvajao sam trofeje, nadam se da će tako biti i ovdje jer želim da se odužim i pristalicama bečkog kluba za veliku i vjernu podršku".

IMPONUJE KAPITENSKA TRAKA

Kakvu podršku i status ima u Rapidu najbolje oslikava činjenica da je kao stranac kapiten u "zeleno-bijelima".

"Već drugi put sam u ovoj sezoni nosio kapitensku traku i to mi predstavlja zadovoljstvo i čast, posebno jer sam i dalje stranac u Austriji. Zato sam izuzetno srećan i zahvalan treneru, stručnom štabu i kompletnom timu na ukazanom povjerenju. Mislim da je to velika stvar u klubu sa takvom istorijom i tradicijom. Rapid postoji više od 120 godina i vjerujem da je ovo kruna mog rada i truda. Imponuje mi iskreno jer govori ne samo o mojim igračkim kvalitetima".

NE BIH DA SE NUDIM, ALI NIKOME NIJE JASNO

Izvor: MARKO METLAS/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

Grahovac se dotakao i reprezentacije BiH odnosno imenovanja novog selektora "zmajeva" Ivajla Peteva.

"Pratio sam dešavanja oko izbora novog selektora i mislim da je najbitnije od svega da je konačno izabran jer uskoro predstoji okupljanje i obaveze u kvalifikacijama za Mundijal 2022. godine u Kataru. Što se tiče mog statusa, to pitanje je nekako uvijek neizostavno, ali ne volim da pričam na tu temu jer ne želim da ispadne kako se namećem. Međutim, s kim god sam u kontaktu, ljudima je čudno zašto dosad nisam dobijao poziv u reprezentaciju BiH. Ja sam tu, igram standardno, igram dobro, u dobrom klubu i na ozbiljnom nivou. Ako nekom bude potreban, stojim na raspolaganju, ali opet ponavljam, ne želim da ispadne kako se nekome nudim. Mišljenja sam da igrači treba da pričaju na terenu".

BANJALUČKI "DNK" JE BITAN ZA BORAC

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Naravno, pažljivo prati i sve što se događa u njegovom matičnom klubu.

"Vidim da je Borac na pripremama u Antaliji. Bio sam saigrač sa trenerom Markom Maksimovićem, poznajem njegov karakter kao igrača i nadam se da će te vrijednosti usaditi u banjalučki tim. U posljednjih 10-ak godina se pokazalo da u Borcu mora da postoji banjalučki DNK, odnosno kombinacija domaćih i stranih snaga. Nadam se da će uspjeti sa klubom, da će ostvariti sve zacrtane ciljeve. Bitan je start na proljeće zbog nešto težeg rasporeda, ali ako se dobro krene vjerujem da će se Borac opet izboriti za evropska takmičenja", zaključio je Grahovac, koji je u Rapidu po drugi put od januara 2019. godine.

Prethodno je od 2014. do 2017. godine odigrao 86 utakmica i postigao četiri pogotka za Bečije, a osim Rapida i Borca, branio je boje kazahstanske Astane i hrvatske Rijeke.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC