• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Maksimović poslije prve provjere i poraza: Nije lako kad se izgubi, ali bilo je dobrih stvari!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

"Ne mogu da budem zadovoljan rezultatom, ali nivoom trke jesam", rekao je trener Borca poslije minimalnog poraza od uzbekistanskog Kizilkuma.

 MONDO u Antaliji FK Borac Kizilkum izjava Marko Maksimović Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Praktično dvije kombinovane ekipe crveno-plavih odigrali su po poluvrijeme, a meč je odlučio pogodak Vatsadzea u 61. minutu, iako je i Borac u najmanju ruku imao priliku za remi.

Možda će vas zanimati

 "Prva je utakmica, igrali smo sa dvije ekipe po 45 minuta i ne mogu da budem zadovoljan samo sa rezultatom. Pozitivno sam iznenađen sa protivničkom ekipom koja je već 30 dana u Antaliji i dugo nisam vidio ekipu koja tako dobro igra u zadnjoj liniji sa golmanom. Ovo je bilo atipično za nas. U prvom poluvremenu bilo je dobro adaptirano trkački za nas, u drugom smo imali 20-ak minuta neke kontrole ali primili smo iz te jedne akcije, polukontre ili kontre gol. Ono što je meni bitno da su igrači istrčali utakmicu. Mi smo Borac, nije dobro ni kada se izgubi u prijateljskoj utakmici, ali došli smo tu da se spremamo i moramo da svim igračima dati šansu", rekao je Maksimovič poslije utakmice.

On je istakao da Kizilkum nije tako naivna ekipa kao što neko može da pomisli kada čuje da dolaze iz Uzbekistana.

"Vidjeli ste da je to ekipa koja kao da ima 11 futsal igrača, nijednom se ne odbija lopta od noge, jaki su u posjedu, a i da sam znao da će biti ovakav protivnik opet bih ga odabrao jer su oni istrošili nas trkački maksimalno. Mi nismo ganjali rezultat, da je to bio slučaj igrali bi vjerovatno u nekom drugačijem sastavu. Gdje god vidimo neku sitnu stvar odmorićemo igrače. Nije lako kad se izgubi, ali bilo je itekako dobrih stvari danas",  dodao je Maksimović.

U više navrata trener Borca je energično reagovao pored aut linije, davao savjete, ali i jasno kritikovao svoje igrače na terenu.

"Ja sam neko ko voli da se igrač bori do kraja. Jedino što ne volim kada se nešto dogovorimo posebno defanzivno, a igrač to ne radi. Mi smo imali situaciju dva na jedan gdje je Georgiev trebao da doda Zakariću da da gol, mogao je da na prazan gol. Na to ne mogu da se ljutim. Ali mogu da se ljutim ako gubimo loptu u nekoj zoni i primimo gol. Nikada niko od nas u klubu nema ništa od toga što će neko dići ruku i reći ja sam pogriješio. Odgovornost je prosta stvar. Da bismo došli do nivoa koji hoćemo moramo na budemo odgovorni. U našoj ligi kada analizirate to su utakmice koje se dobijaju u drugom poluvremenu. Ko ga zabije on ga riješi. Šta je danas bilo dobro? To što smo gubili, a nismo pali. Nismo dali gol, ali Bože moj, zato i služe ove utakmice. Ne mogu da budem zadovoljan rezultatom. Nivoom trke – da u prvom poluvremenu i 80 odsto igrača u drugom poluvremenu. Par igrača to nije radilo i oni će to morati da mijenjaju“, poručio je trener Borca.

Upitan da prokomentariše utisak sa jesenje polusezone da je Borcu nedostajalo volje i trke Maksimović je rekao:

"U nekim analizima trka je bila problem. Ako smo pobjeđivali svi smo bili zaslužni, isto tako trener je kriv kad se izgubi i sutra ću ja da budem krivac ako je neuspjeh. Ali mora svaki ojedinac da preuzme odgovornost, kako na terenu tako i u ekonomatu, medicinskom stafu... Mene je neko stavio i ja sam odgovoran nekom, ali i oni su odgvorni meni. Igrači kad to shvate biće nam svima lakše. Ali vidim da igrači to polako prihvataju. Mi bez discipline nemamo šta da tražimo. U mom načinu razmišljanja sve može da se desi, ali da se ne boriš to nema šanse. Danas to nije bio slučlaj, mi smo se danas borili, izgubili smo, a ono što je bio utisak je da su oni više čuvali loptu i 90 minuta su odigrali u istom sastavu", ocijenio je Maksimović.

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

BL

Dobro tek je prva utakmica

Zole

Ja trenera ,mustre

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC