• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Mnogi bi se pokolebali, ne i ja!" Maksimović poslije četiri meča bez postignutog gola: Vjerujem u ovo što radimo!

Autor Dragan Šutvić

"U svakoj utakmici, pa i danas, imali smo 3-4 situacije da postignemo gol"

 Borac Krila Sovjetov 0 1 Marko Maksimović izjava Izvor: Promo/FK Borac

Fudbaleri Borca doživjeli su danas i četvrti poraz na pripremama u Turskoj.

Poslije Kizilkuma (1:0), Šahtjora (2:0) i Dinamo Batumija (2:0), "crveno-plave" je savladala i ekipa Krila Sovjetov, u meču koji je prekinut dvije minute prije kraja zbog tuče igrača dva tima.

Možda će vas zanimati

"Juče smo prvi put na treningu od početka priprema imali kompletnu ekipu. Dino Ćorić i Marko Jovanović su ovaj meč igrali od početka, dok smo Almedina Ziljkića još poštedjeli. Igrali smo protiv jednog veoma dobrog protivnika, koji je ovdje u Antaliji pobjeđivao mnogo bolje rivale od nas i to većom razlikom. Gledajući sa te strane, ovo je bila jedna jako dobra provjera za nas", rekao je trener Borca Marko Maksimović nakon utakmice sa drugoplasiranim timom ruske druge lige.

Kao što smo i rekli, četiri utakmice - nijedan gol, ali neefikasnost za sada ne brine Maksimovića.

"Mi smo, međutim, u svakoj utakmici imali po 3-4 situacije da postignemo gol, tako je bilo i danas. Imali smo jako dobre segmente igre i jako dobre konture onoga što mi hoćemo u drugom dijelu sezone. Prvi put smo, ponavljam, igrali u punom sastavu, možda u najjačem, uz neigranje Ziljkića i Dujakovića. Međutim, momci koji su danas odradili utakmicu meni ulivaju snagu da nastavim dalje, iako bi se neki pokolebali. Ja to apsolutno neću da uradim, vjerujem u ovo što radimo. Na kraju, treba da se mjerimo kad krene prvenstvo."

Ističe Borčev trener da je određene situacije u Antaliji možda mogao i drugačije da odradi, a u isto vrijeme ističe i zadovoljstvo pojedinim stvarima.

"Neke stvari sam mogao bolje da uradim ovdje, na način da su se neki igrači više trošili. Međutim, odlučio sam da dam šansu apsolutno svima u svim utakmicama. Danas smo više igrali sa ekipom koja bi u prvenstvu trebalo to da radi, ali opet smo, da ne bismo rizikovali, ostavili Jovanovića da igra samo 45 minuta. Morate i da znate da je Dino Ćorić poslije deset dana treniranja sa strane odigrao 70 minuta. To je potvrda šta smo dobili angažovanjem Predraga Božića (novi kondicioni trener, op.a.). Sa te strane, u fizički jako dobrom stanju ulazimo u prvenstvo. Imamo još dvije nedljelje da se dotegnemo, sredimo, da neke stvari poboljšamo i da od samog početka znamo šta hoćemo i da idemo ka našem cilju", zaključio je Maksimović.

Borčeva ekspedicija se u Banjaluku vraća 14. februara, a do početka proljećne polusezone odigraće još jednu kontrolnu utakmicu.

Protivnik će im, sljedeće subote, u generalnoj probi pred premijerligaški okršaj sa Olimpikom (27. ili 28. februar), biti Krupa.

Komentari 5

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Fredy

Nije lako napraviti balans izmedju licnih zelja,uprave kluba i naravno menadzera koji guraju svoje favorite. Pa onda vidis u trecoj utakmici lika koji trci ko muva bez glave i napravi prekrsaj na ivici sesnaesterca jer je konstantno iza igraca a ima na klupi juniora koji mu moze biti professor.Al se uvjek gura onaj koji je bolje placen.I onda se cude kad mlad igrac ode.Volim borac al se taj borac ponasa ko ocuh prema svojoj djeci.Znace trener dobro na sta mislim.

Oli

Legendo, sam sebi skaces u stomak sa ovakvim ponasanjem i vodjenje utakmica i treninga, mora to malo stalozenije i mirnije. Igraci ce te smijeniti na kraju, ko ce trpiti takvo ponasanje.

LGF

Čekamo mostar , da vidimo šta će biti ! A uzimanje olimpika svi očekuju . Sve u svemu kad se podvuče crta po do sada prikazanom , postalo je ZABRINJAVAJUĆE !

Savo

Čovjek koji je zaslužan za ovaj cirkus današnji je naš trener...Očigledno da mu nije sugerisano da se malo smiri, nego je nastavio po svom i kao rezultat toga imamo cirkus koji bruka i sramoti klub i sve nas..On je jedini trener koji je zaslužio otkaz u pripremnim utakmicama..Vojvoda je za njega psiholog.

BL

Marko ti si mlad i talentovan trener, bio si vrhunski igrač, samo prestani verbalno maltretirati igrače, ljudski je griješiti..Vrlo loše komuniciraš snjima i pokušavaš na silu neke stvari, to ne ide ni u seoskom a kamoli modernom profi fudbalu! Uzmi koju knjigu pročitaj o komunikaciji sa ljudima i kako se postaje lider, jer to je tvoj zadatak, da budeš lider tima i da ih motivišeš a ne obrnuto..Moral im je jako na niskom nivou, i to se mora podhitno mjenjati..Pogledaj kako Klop i Murinho štite svoje igrače..Moraš steći autoritet i poštovanje ali ne silom nego liderstvom i znanjem, jer ako ne promjeniš to, imaćemo loše rezultate...Nadam da ćeš pročitati ovaj savjet ili da će ti neki prenjeti..

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC