• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda može da namuči Milan: Mrkela je igrao 1988. i sada tvrdi ''Znamo ih, to je naša najveća prednost''!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Sportski direktor Mitar Mrkela najavljuje dvomeč protiv Milana.

 Zvezda može da namuči Milan: Mrkela je igrao 1988. i sada tvrdi ''Znamo ih, to je najveća prednost Izvor: Tanjug

Crvenu zvezdu očekuje veliki evropski izazov, ali igrači srpskog šampiona nemaju čega da se plaše! Dejan Stanković je prepun iskustva sa ovakvih mečeva, a u klubu su neki ljudi koji su svojevremeno igrali protiv Milana.

Jedan od takvih je Mitar Mrkela, sportski direktor crveno-belih, koji je bio deo slavnog ''tromeča'' iz 1988. godine. Remi u Milanu, beogradska magla, pa poraz nakon penala u trećoj utakmici. Svega se dobro seća nekadašnji napadač.

Možda će vas zanimati

Pre više od 30 godina, italijanski tim je važio za jedan od najjačih timova na kontinentu. Ali, crveno-beli su imali šanse, što bi i sada mogao da bude slučaj. Tako barem smatra Mrkela.

''Milan je tada bio jači i nadmoćniji, ali mislim da se u Evropi najviše namučio protiv Crvene zvezde. To je ono što priželjkujem i sada, jer mislim da crveno-beli mogu da priušte to svojim navijačima na našem stadionu, ali i na gostujućem „San Siru“ u Italiji'', istakao je Mitar Mrkela.

Sportski direktor kluba kao Zvezdinu prednost u aktuelnom trenutku navodi činjenicu da naš stručni štab dobro poznaje ekipu Milana, kao i italijanski fudbal.

''Sada je potpuno drugo vreme. Razlika između tradiconalnih klubova koji dolaze iz istočnih zemalja poput Zvezde i bogatih klubova je mnogo veća. Mnogo je više novca u opticaju, a veliki klubovi su postali male kolonije najboljih igrača na svetu. Tako gledano, razlika o kojoj govorimo je sada veća u korist našeg protivnika Milana, nego što je to 1988. godine bio slučaj. Ipak, imamo tim koji je najbolji u poslednjih 15-20 godina. Naš stručni štab na čelu sa Dejanom Stankovićem odlično poznaje italijanski fudbal. Znaju kako treba igrati protiv ekipa kao što je Milan i tu vidimo našu najveću prednost.''

Nekadašnji as crveno-belih napravio je razliku u odgovornosti koju preuzimate kao igrač ili funkcioner kluba.

''Uvek je teže biti funkcioner jednog kluba. Igrač je na terenu i ima direktni uticaj na ono što se će se dogoditi. Ne treba živeti u iluziji da imate veći uticaj kada ste van terena. Ipak je najbolje biti igrač i biti direktno odgovoran'', zaključio je Mitar Mrkela.

Prvi meč Crvene zvezde i Milana je na programu u četvrtak u Beogradu, dok se revnš igra sedam dana kasnije, 25. februaru, na stadionu San Siro u Milanu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC