• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jači od rata i leukemije, ostao je samo svoj: Miho, srećan rođendan i nemoj nikad da se menjaš! (VIDEO)

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Legenda danas puni 52 godine

 sinisa-mihajlovic-52-rodjendan-cestitka-arijana-crvena-zvezda-lacio-inter-bolonja Izvor: Instagram/ariannamihajlovic/Screenshot

Trener Bolonje, legenda reprezentacije, Crvene zvezde, Intera i Lacija, čovek nesalomivog duha i emotivnog karaktera, "budući svetac", Siniša Mihajlović proslavlja danas 52. rođendan.

Možda će vas zanimati

Pre samo godinu dana govorilo se o njegovoj borbi protiv leukemije, ali je tvrdoglavi Srbin ponovo pokazao da je jači od svega, a bolest je već davna prošlost.

To je potvrdila i njegova supruga Arijana, koja mu je uputila emotivne reči na Instagramu:

"Hvala što mi uvek čuvaš leđa. Srećan rođendan najjačoj osobi koju poznajem".


Mihajlović je bio evropski i svetski prvak sa Zvezdom, sa kojom je osvojio i dve titule. Sa Vojvodinom je napravio jedno od većih iznenađenja decenije kada je postao šampion 1989. godine. Sa Laciom je osvojio titulu u Italiji, dva kupa, Kup pobednika Kupova i Super kup Evrope, dok je sa Interom takođe osvojio titulu i dva kupa.

Kao trener je radio u Kataniji, Sampdoriji, Milanu, Torinu i sada Bolonji, a bio je i selektor Srbije. Kao stručnjaka ga karakterišu iste osobine kao i kad je bio igrač: agresivnost, borba, pobednički duh - sve stvari koje prenosi na svoj tim.

Siniša Mihajlović najbolji golovi
Izvor: Youtube/MatigolVidz

Jedino što nema kao trener, a ima kao igrač jeste "kratak fitilj", ali njegovi timovi imaju tu crtu da ne trpe gluposti.

Što se tiče igračkih dana, menjao je pozicije više puta u karijeri, koju je završio kao štoper, a najprepoznatljivija osobina bili su mu slobodni udarci. Dok je igrao za Lacio i Inter, svaki faul na do 40 metara od gola protivnika smatrao se šansom.

Decembra 1998. godine postigao je het-trik iz slobodnih udaraca na jednom meču, tek drugi igrač kome je to pošlo za rukom.

Siniša Mihajlović het-trik iz slobodnih udaraca
Izvor: YouTube/vengahombre67

Arijana i Siniša su inače skoro tri decenije u srećnom braku. Ljubav sa tadašnjom TV zvezdom rodila se na prvi pogled. Atraktivna Italijanka je zarad porodice zapostavila karijeru. Venčali su 1996. godine najpre u Rimu, a potom 2005. u Sremskim Karlovcima, gde su sklopili građanski brak.

Taj dan u srpskom gradu obeležio je human i nesebičan gest. Na pozivnicama koje su poslali prijateljima i porodici naglasili su da ne žele poklone, već da umesto toga svi koji nameravaju da im nešto daruju pomognu Domu za nezbrinutu decu "Dečije selo" u Sremskim Karlovcima.

Po tom plemenitom gestu mnogi žitelji ovog dela Vojvodine još pamte godišnjicu njihovog venčanja koje je upriličeno na Vidovdan. 

(mondo.rs)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC