• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ne priznaju Kosovo, ali nemaju izbora: Igraće se "zabranjena" utakmica, Španci popustili u zadnji čas!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Otklonjene su sve dileme oko mesta odigravanja susreta.

 Ne priznaju Kosovo, ali nemaju izbora: Igraće se "zabranjena" utakmica Španci popustili u zadnji čas Izvor: RTS / Printscreen

Sada više nema sumnji!

Fudbalska reprezentacija "Kosova" odigraće utakmicu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u državi koja ne priznaje postojanje te takozvane države!

Možda će vas zanimati

Španija će na početku kvalifikacija za Mundijal u Kataru igrati meč protiv "Kosova" i to na teritoriji svoje zemlje, a ne na neutralnom terenu, kako su u početku postojale indicije.

Kako navodi španski "Sport", Špansfa fudbalska federacija (RFEF) odredila je stadion "Kartuha" u Sevilji kao mesto gde će 31. marta 2021. ugostiti selekciju "Kosova".

Oni su time odbacili spekulacije da će Španija meč igrati na neutralnom terenu, jer se radi o reprezentaciji teritorije koju oni ne priznaju kao zasebnu državu.

Španski list navodi da se sada samo čeka zvanično odobrenje vlade u Madridu, koje bi trebalo da uskoro bude i zvanično potvrđeno.

"Vlada je dala zeleno svetlo za utakmicu u Španiji. Ova odluka, međutim, ne znači da Španija priznaje nezavisnost Kosova", stoji u tekstu "Sporta". Naravno, treba napomenuti da bi i eventualna odluka vlasti da se meč igra van Španije mogla da negativno utiče na odnose FIFA i UEFA sa španskim fudbalskim vlastima..

Selekcija takozvanog "Kosova" igra u grupi B zajedno sa Španijom, Grčkom, Gruzijom i Švedskom, četiri reprezentacije od kojih prve tri nisu priznale nezavisnost te teritorije kao zasebne države.

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC