• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da li je bjeloruski golman zaista pojačanje za RK Borac m:tel? Evo šta kaže Veselin Vujović

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Artsjom Podasinov nije se proslavio na debiju u "crveno-plavom" dresu, ali treba imati u vidu da je kompletna ekipa Borca m:tel zakazala protiv Gorenja iz Velenja.

 Da li je bjeloruski golman zaista pojačanje za RK Borac m:tel? Evo šta kaže Veselin Vujović Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Artsjom Podasinov nedavno je stigao u banjalučki tim, a zbog problema na slovenačkoj granici nije mogao da nastupi za Borac m:tel protiv Gorenja iz Velenja u prvom meču osmine finala EHF Evropskog kupa.

Priliku za debi dobio je u "Boriku", kada je Borac m:tel sa velikim abicijama dočekao revanš. Ipak, rukometaši Gorenja pokazali su da su mnogo jači i spremniji tim, te bez većih problema ubjedljivom pobjedom 32:16 izborili plasman u četvrtfinale.

Podasinov nije imao uspješan debi, uklopio se u sivilo ostatka ekipe, pa bjeloruskog čuvara mreže ne treba mnogo kriviti za ubjedljiv poraz koji je od strane trenera Veselina Vujovića okarakterisan kao "sraman".

Možda će vas zanimati

"Odluke o dovođenju golmana prepustio sam treneru golmana Mariju Blaževiću, koji se raspitao o njemu, čuo je dobre informacije, pogledao neke snimke i zaključio da je korektno pojačanje. Od svega onoga što smo imali na tržištu, on je bio najbolji. Naprosto smo uzeli ono što nam se nudilo", objasnio je Vujović zašto je izbor pao baš na Podasinova, koji je trebalo da zamijeni teško povrijeđenog Bojana Ljubišića.

On je zatim slikovito opisao kako je izbor pao na to da se angažuje bjeloruski golman.

"Dođete u restoran i hoćete da jedete škampe, ali nema. Možeš da jedeš prasetinu ili doviđenja. Ako nećeš - nećeš. Poslije te boli stomak, pa te pitaju što si jeo prasetinu. Pa, bio sam gladan. Tako smo i mi uzeli ono što smo morali. Nismo mogli ostati na ovome što imamo. Koliko smo pogodili? Hajde da mu ne stvaramo pritisak. Ne mislim da je golman za deset, ali isto tako ne mislim da je ovo do sada njegova prava slika. Došao je čovjek da se adaptira, ne poznaje grad, ne poznaje ljude i sve to treba da uzmemo u obzir."

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Takođe, Vujović je istakao da je klubovima iz BiH uzuzetno teško da dovedu neko zvučno pojačanje.

"Bez namjere da uvrijedim i ponizim bilo koga, kvalitet kluba i Premijer lige BiH, veoma teško je naći ozbiljno evropsko pojačanje za novac koji ulažu premijerligaši, pa i sam Borac. Jeftino, a dobro - to teško da može. Možda može kod Kineza, ali u ozbiljnijim prodavnicama teško. Uđite u La Kostu pa kupite nešto jeftino, a dobro. Teško", zaključio je Vujović.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC