• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vujović pred nastavak Premijer lige BiH: Svi mogu da padnu, jaki su samo oni koji mogu da ustanu

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Nakon eliminacije iz Evrope, Banjalučane u srijedu očekuje odgođeni duel sa Slobodom iz Tuzle "Boriku", a već za vikend teško gostovanje u Zavidovićima protiv Krivaje.

 Veselin Vujović pred nastavak Premijer lige: Svi mogu da padnu, jaki su samo oni koji mogu da ustanu Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

U RK Borcu m:tel nadaju se da bolan poraz od Gorenja iz Velenja i eliminacija iz Evrope neće ostaviti mnogo traga na ekipu, koja će zajedno sa trenerom Veselinom Vujovićem pokušati što prije da "zaboravi" na neuspjeh i okrene se domaćim obavezama, gdje je cilj osvajanje duple krune.

Upravo zbog duela sa slovenačkim timom odgođen je duel prvog proljećnog kola protiv Slobode iz Tuzle, koji će biti odigran u srijedu u "Boriku" od 17.30 časova.

Možda će vas zanimati

"Utakmica sa Slobodom dolazi nam u nezgodnom trenutku, ali može da nam popravi raspoloženje. U njoj želimo da potvrdimo naše ambicije i pokažemo da je utakmica sa Gorenjem bila jedan izuzetno loš dan", poručio je Vujović u najavi meča sa Tuzlacima.

Kako kaže, rivala izuzetno dobro poznaje i cijeni.

"Sloboda je jedan od boljih sastava u Premijer ligi BiH. Gledao sam nekoliko njihovih utakmica, to je izuzetno složena ekipa, prave atlete - Ovčina, Tufegdžić, Klis... sve sjajni igrači. Imaćemo ogromnih problema da izvučemo povoljan rezultat. U ovom trenutku smo na drugoj poziciji. Sloga je izgubila, Izviđač pobijedio, ali trijumfom u srijedu stižemo do liderske pozicije, što bi nam bio stimulans za nastavak sezone", naglasio je trener Banjalučana.

Nije samo igrački kadar Slobode na cijeni - tu je i njihov trener Davor Kadić.

"Sloboda ima odličnog trenera, Kadić je pun ambicija, mlad i kreativan trener. Očekujem jako dobru utakmicu i našu rehabilitaciju nakon evropskog neuspjeha, da krenemo čvrstim korakom i branimo pozicije i ambicije iz prvog dijela sezone", rekao je Vujović.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Luka Knežević izrazio je nadu da Borac m:tel sutra može slaviti i trijumfalno započeti drugi dio sezone u domaćem prvenstvu.

"Dolazi nam u goste odlična ekipa na svim pozicijama, imaju super igrače. Prošle polusezone izgubili smo od njih u Kupu BiH, dok smo u prvenstvu slavili u Tuzli. Ovo je treći meč u sezoni, koji nam dolazi poslije evropske utakmice. Sada idemo na pobjedu, kako bismo u nastavak sezone ušli kako treba", rekao je Knežević, te se osvrnuo i na meč EHF Evropskog kupa provi Gorenja.

"Poslije poraza sabrali smo utiske, trener je iznio svoje mišljenje, dok smo i mi igrači međusobno razgovarali. Pričali smo o tome šta je bio uzrok poraza, gdje su bili problemi i kako ćemo ih riješiti. Čeka nas cijela polusezona, idemo na titulu i to nam se više ne smije dešavati. Imali smo vikend da raščistimo sami sve sa sobom i taj meč ostavljamo iza nas, ne smijemo više razmišljati o tome", poručio je mladi rukometaš Borca m:tel.

Zatim se i trener Vujović prisjetio lošeg nastupa i poraza od Gorenja.

"Juče prije podne imali smo prvi trening i ja ni jednom rječju nisam pomenuo utakmicu sa Gorenjem. Ne smatram da treba da vraćam ljude na onu neprijatnost, jer time ništa ne dobijam, a u srijedu imamo ozbiljnu utakmicu. Gledamo samo pozitivno. Bolje da izgubimo jednu utakmicu 16 razlike, nego četiri po četiri razlike. To je ispravna logika. Iako sam se bavio analizom, iako smo svi razmišljali šta se to desilo, kakva je to blokada bila, nisam mogao ni da sanjam da će se to desiti. Ali to nije prvi put Borcu da ima 'crnih rupa'. Svi mogu da padnu, jaki su samo oni koji mogu da ustanu. Bitan je i način kako ustaješ. Mi ćemo se truditi da ustanemo, da to ostavimo iza sebe, pa u nekom drugom vremenu možda ćemo u Evropi pokazati bolje lice", optimista je Vujović.

Par riječi imao je i za pojačanja banjalučkog tima. Ipak, nije bilo mnogo vremena za upoznavanje, nego su odmah "gurnuti u vatru".

"To je vrlo kompleksno pitanje. Bez namjere da uvrijedim i ponizim bilo koga, kvalitet kluba i Premijer lige BiH, veoma teško je naći ozbiljno evropsko pojačanje za novac koji ulažu premijerligaši, pa i sam Borac. Igrači kada nemaju gdje, dođu u BiH i RS. Ovo nisu svjetska pojačanja, niti su se još dokazala, niti ja kao trener mogu da kažem za njih da su pojačanja. Oni su članovi kluba koji u narednim utakmicama treba da pokažu da li smo pogodili ili smo promašili. Prebrzo je da sudimo kroz ove utakmice u Evropi. Pred nama je domaće takmičenje i tek onda svodićemo račune", jasan je legendarni stručnjak.

Ističe da će biti potrebno nekoliko takmičarskih utakmica da sagleda sve i ocijeni koliko novajlije mogu u ovom trenutku.

"Trenizni nisu adekvatan pokazatelj i često stekneš iskrivljenu sliku. Mislim da je potrebno da prođu dvije-tri utakmice da bih mogao ozbiljnije da posmatram šta smo napravili i šta bismo mogli da promijenimo. Još ranije sam rekao da nam Gorenje dolazi rano, ali tako je kako je. Iskreno, nisam očekivao onakav debakl, ali živ čovjek sve doživi, pa smo i to preživjeli. Idemo dalje."

"Jeftino, a dobro - to teško može. Možda kod Kineza, ali u ozbiljnijim prodavnicama teško. Uđite u La Kostu pa kupite nešto jeftino, a dobro. Teško."

Jučerašnjim obraćanjem putem društvenih mreža, iz Rukometnog kluba poručili su kako bi možda bolje bilo da su ranije koristili sistem nagrađivanja i kažnjavanja igrača.

"To pitanje je za Upravni odbor. Ta odluka donešena je bez dogovora sa trenerom. Ali, kažu da to vuče korijene još od ranije. Mislim da je to više pedagoška mjera. Vjerujem da ako ostvarimo ciljeve, to neće biti potrebno. Više je to urađeno da se igrači prenu i razmisle, a ljudi iz Upravnog odbora imaju pravo na takve odluke", zaključio je Vujović.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Pročitajte i ovo

Komentari 5

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

vox

Bacanje para

Dado

Još traje prelazni rok,ako je kasa puna može i da se kupi

Čova buraz

Aj Borac...pa nemojte da sa ovakvom ozbiljnom pričom pravimo pitanje oko favorita BiH lige.... idemo jako i u našem stilu.... dominacija....

cova

@Čova buraz uprava ostavka

Čova buraz

@cova to ti starac moj vidi sam sa upravom....odeš pa im kažeš....a mene se mani....

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC