• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Maksimović o žrijebu Kupa BiH: Daleko je Široki...

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

"Prije toga imamo Olimpik i Velež, tako da je utakmica sa Širokim, koliko god bila blizu, nama daleko...", poručio je trener banjalučkog Borca.

 Kup BIH žrijeb Široki Brijegi - Borac komentar Marko Maksimović Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Fudbaleri Banjalučkog Borca u subotu će otvoriti proljećni dio sezone u Premijer ligi duelom protiv Olimpika u subotu na Gradskom stadionu u Banjaluci, a vrlo brzo očekuju ih i obaveze u Kupu BIH, gdje su u utorak saznali i protivnika u četvrtfinalu.

Voljom žrijeba crveno-plavi će se u četvrtfinalu sastati sa Širokim Brijegom i to kao gosti, 15. marta.
Podsjećamo, u četvrtfinalu Kupa BIH igraće se jedna utakmica, tako da će duel na Pecari odlučiti o plasmanu među četiri najbolja.

Možda će vas zanimati

 Trener Borca Marko Maksimović u izjavi za MONDO prokomentarisao je današnji žrijeb i istakao da je njegova ekipa trenutno fokusirana na prvenstvo.

"Daleko smo u mislima od Kupa, ispratili smo izvlačenje, ali prije toga imamo prije svega Olimpik, pa i Velež, tako da je daleko utakmica sa Šitrokim. S druge strane, ako imaš najveće ambicije prije ili kasnije moraš da se sastaneš sa onim najboljima, tako da eto premijerligaši su se sastali između sebe i biće jako zanimljivo. U gostima smo protiv Širokog koji je tradicionalno dobar domaćin, ali ako želimo dalje moramo da odradimo utakmicu po utakmicu, a kad dođe red na to onda ćemo i da se fokusiramo na to. Nisam ni zadovoljan ni nezadovoljan", rekao je Maksimović.

KUP BIH - ČETVRTFINALE:

Sarajevo - Zrinjski
Široki Brijeg - Borac
Tuzla siti - Željezničar
Klis - Zvijezda 09

Njegovu ekipu očekuje velika borba za plasman među prve tri ekipe u Premijer ligi BIH, a nakon dva odigrana proljećna kola fudbaleri će morati da se "prebace" na Kup.

"Svi imaju svoje probleme, nikom nije lako. Željezničar igra sa Tuzla sitijem, a Sarajevo sa Zrinjskim dva puta u tri dana. Svi hoće vrh ili da kroz kup izbore Evropu. Sam taj početak dosta će možda odrediti, neke stvari trebali bi biti jasnije. Ali evo prolazak u polufinale Kupa znači da imaš odmah 50 odsto šanse da si već u finalu, jer objektivno jedan od prvoligaša će ući u polufinale. Ali prije ili kasnije moraš da se sastaneš sa jakim ekipama. Žrijeb je mogao biti i bolji i gori. Široki je Široki u bh. fudbalu i nemamo pravo da im prijetimo, ali kažem daleko je ta utakmica. Koliko god bila blizu, daleko je“, ponovio je Maksimović.

Dino Ćorić, pojačanje Borca ove zime upravo iz ekipe sa "Pecare" i njen dugogodišnji kapiten, neće imati pravo nastupa za crveno-plave jer je u ovom takmičenju već igrao za Širokobriježane. 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC