• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nestorović: Svi "oštre koplja" na Radniku, ali nikom neće biti lako protiv nas

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Šef stručnog štaba Radnika optimistično najavljuje nastavak premijerligaške sezone, u kojoj će tim iz Bijeljine imati samo jedan cilj - opstanak u društvu najboljih.

 Darko Nestorović: Svi "oštre koplja" na Radniku, ali nikom neće biti lako protiv nas Velež Mostar Izvor: MONDO/Samir Cacan

Prvi proljećni ispit u m:tel Premijer ligi BiH fudbaleri Radnika imaće u subotu od 15 časova na svom stadionu protiv Veleža.

Duel sa Mostarcima mogao bi odrediti dalju sudbinu Bijeljinaca, jer će tim Darka Nestorovića od prvog kola nastavka prvenstva nastojati da sakupi što veći broj bodova i što prije pobjegne iz opasne zone u kojoj se sada nalazi.

Nakon 19 kola, Radnik je na skromnom desetom mjestu, sa svega 15 bodova, dva više od Krupe i Olimpika koji su u zoni ispadanja.

Možda će vas zanimati

"Gledao sam četiri utakmice Veleža tokom priprema sa ruskim ekipama, koje su zaista dobre, ali su i Mostarci pokazali da su isto tako kvalitetan tim. Vjerovatno će ovdje pokušati da ostvare dobar rezultat jer se bore za Evropu, trenutno su na četvtom mjestu, a kada si pri dnu tabele, kao što je to Radnik, naravno da svi 'oštre' koplja na nama. Svi misle da će protiv nas biti lako, ali sigurno neće biti tako. Spremili smo se, optimisti smo i pred ovu utakmicu i pred nastavak prvenstva", poručio je trener Radnika.

Rival je, dakle, dobro skautiran, te iznenađenja ne bi trebalo biti.

"Svaki protivnik traži posebnu taktiku. Moraćemo imati specijalnu taktiku, iako nismo u situaciji da očekujemo ljepotu. Borimo se za opstanak i nastojaćemo da igramo borbeno, kolektivno, disciplinovano i da pokušamo na taj način da pariramo drugim protivnicima."

PRELAZNI ROK

"U ovoj finansijskoj situaciji ne možemo da pratimo Željezničar, Sarajevo, Zrinjski... Oni mogu da kupe ekstra pojačanja, dok mi moramo da gledamo naše finansije i u skladu s tim da dovodimo adekvatne igrače. Pojačali smo konkurenciju na deficitarnim pozicijama, doveli smo četiri igrača, otišlo je osam, što znači da smo skratili 'roster'", rekao je Nestorović o prelaznom roku.

Uprkos brojnim problemima sa igračkim kadrom, Nestorović vjeruje da Radnik u duelu sa Veležom može do trijumfa, koji bi mnogo značio i na psihološkom planu za preostale mečeve u drugom dijelu sezone.

"U dobrom raspoloženju dočekujuemo ovaj meč, optimisti smo, iako imamo kadrovskih problema. Nedim Mekić nije prošao pripreme, tek se uključio u trenažni proces, tek se oporavio, nespreman je i trebaće mu mnogo vremena da se vrati u formu. Velibor Đurić ima povredu primicača, nije u kombinaciji za Velež, Saša Novaković i Stefan Janjić suspendovani, dok Mateo Jelić još nije registrovan", rekao je Nestorović, koji bi mogao biti i bez Pavla Sušića, koji je rovit, te je njegov nastup na sutrašnjem meču pod velikim znakom pitanja.

Duel Radnika i Veleža zakazan je za 15 časova na Gradskom stadionu u Bijeljini.

M:TEL PREMIJER LIGA BiH - 20. KOLO:

Subota:

Radnik - Velež (15.00)
Borac - Olimpik (17.00)
Zrinjski - Krupa (19.05)

Nedjelja:

Mladost - Široki Brijeg (13.00)
Sloboda - Tuzla siti (13.30)

Ponedjeljak:

Željezničar - Sarajevo (17.30)

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC