• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Toni Jović spreman za debi u dresu Krupe: Vjerujem da možemo do opstanka

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Fudbaleri Krupe imaće danas težak zadatak protiv Širokog Brijega, kluba iz kojeg je Jović sredinom februara stigao u kanjon Vrbasa.

 Toni Jović spreman za debi u dresu Krupe: Vjerujem da možemo do opstanka Krupa - Široki Brijeg  Izvor: FK Krupa/Facebook

Toni Jović ima bogato iskustvo igranja u Premijer ligi BiH, a sredinom februara iz Širokog Brijega prešao je u redove Krupe.

S obzirom da je zbog kartona morao da "preskoči" prvo proljećno kolo, u kojem je njegov tim doživio minimalan gostujući poraz od Zrinjskog, sudbina je htjela da u dresu novog kluba debituje upravo protiv prethodne ekipe za koju je igrao.

Možda će vas zanimati

"Mislim da ovim mladim momcima mogu pokazati pravi put i pomoći im svojim iskustvom u narednim utakmicama. Nadam se da ćemo uspjeti izboriti opstanak, a po kvalitetu ekipe koji sam do sada vidio, smatram da tim zaslužuje mnogo više od mjesta na kojem je sada", izjavio je Jović za ATV.

Nekadašnji fudbaler Borca, Zrinjskog i već pomenutog Širokog Brijega mišljenja je da su ekipe u m:tel Premijer ligi BiH ujednačene, a osim lidera i aktuelnog šampiona Sarajeva ne postoji klub koji "odskače" u odnosu na ostale.

"Liga je ove godine poprilično izjednačena. Iako postoji razlika u bodovima, mislim da svako može svakog dobiti. Sarajevo se jeste izdvojilo, ali iznenađenja su moguća, pa tako neka od ekipa iz dna tabele može da savlada ove iz vrha", dodao je novi krilni napadač Krupe.

Krupa je i dalje u opasnoj zoni sa 13 bodova, koliko ima i posljednjeplasirani Olimpik, dok Radnik, prva ekipa koja van zone ispadanja, "bježi" tri boda.

Duel Krupe i Širokog Brijega u okviru 21. kola m:tel Premijer lige BiH na programu je danas od 14 časova, u isto vrijeme kada će i Tuzla siti ugostiti Željeznićar. Još jedan meč biće odigran danas, Sarajevo je od 19 časova domaćin Zrinjskom.

M:TEL PREMIJER LIGA BiH - 21. KOLO:

Krupa - Široki Brijeg (14.00)
Tuzla siti - Željezničar (14.00)
Sarajevo - Zrinjski (19.00)

Odigrano u subotu:

Velež - Borac 2:0 (1:0)
/Anđušić 45+1, Cvijanović 50/

Nedjelja:

Radnik - Mladost (17.00)

Ponedjeljak:

Olimpik - Sloboda (14.00)

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC