• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Maksimović nakon razočaravajuće partije u Mostaru: Korak naprijed, nazad dva

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Borac je protiv Veleža pao "bez ispaljenog metka", što je izuzetno teško palo šefu stručnog štaba "crveno-plavih".

 Marko Maksimović nakon razočaravajuće partije u Mostaru: Korak naprijed, nazad dva Velež - Borac 2:0 Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Novi poraz na tradicionalno teškom gostovanju u Mostaru upisali su fudbaleri Borca.

Velež je golovima Nemanje Anđušića i Obrena Cvijanovića slavio 2:0, a pobjeda domaćih mogla je biti i ubjedljivija. Igrali su "rođeni" daleko bolje, pokazali mnogo više želja, stvorili još nekoliko dobrih prilika pred golom Bojana Pavlovića, koji je spriječio svoje saigrače težeg poraza, tako da su bodovi sasvim zasluženo ostali na stadionu "Vrapčići".

Možda će vas zanimati

"Sasvim zaslužena pobjeda Veleža, kojoj se nema šta prigovoriti. Opet smo došli u situaciju da napravimo korak naprijed, pa se vratimo dva unazad. Moramo da mijenjamo navike koje su ostale od ranije - još jedno gostovanje bez ikakve reakcije. To su stvari koje se već dugo ponavljaju Borcu", svjestan je Maksimović da i dalje fudbaleri Borca imaju svojevrsnu "blokadu" kada ne igraju na svom stadionu.

Maksimović je svjestan da je njegov tim stajao loše u prvom dijelu, ali je izgledalo da će Banjalučani uspjeti da se odbrane i na odmor odu netaknute mreže.

"Velež je u prvom poluvremenu tražio igru, kreirao, ne tako velike šanse, a mi smo se uspjeli čupati. Ipak, moramo da imamo mentalno spremne igrače. Ako si došao do 45. minuta, loše si igrao, pa izdrži još 20 sekundi, da odeš na poluvrijeme i pokušaš se konsolidovati. Isto je bilo i na početku nastavka, kao da smo jedva čekali da primimo još jedan gol", dodao je trener Borca.

Banjalučani neće imati mnogo vremena za odmor, jer već u srijedu igraju još jedan meč u Hercegovini. U četvrtfinalu Kupa BiH gostovaće Širokom Brijegu, a putnika u polufinale odlučiće samo jedan duel.

"Već sada moramo da se okrenemo utakmici u srijedu, da vidimo koji igrači ne mogu i da se skupimo. Igra se jedna utakmica i mi moramo pokušati protiv Širokog Brijega da popravimo utisak i udarimo nešto u Kupu BiH", zaključio je Maksimović.

Trener pobjedničkog sastava Feđa Dudić bio je izuzetno zadovoljan izdanjem svog tima.

"Najbolje je kad pred odlazak na odmor daš gol, mada mislim da smo zaslužili i prije toga mogli doći do vođstva. Kontrolisali smo cijelu utakmicu i potpuno zaslužena je naša pobjeda, koja je trebalo da bude i ubjedljivija. Najbolji igrač u Borcu je bio Pavlović, a to pokazuje koliko smo prilika stvorili", izjavio je Dudić.

Na prvom susretu ova dva rivala, koji je jesenas odigran u Banjaluci, viđeno je mnogo tenzija, pa se podigla prašina nakon utakmice na Gradskom stadionu. Večeras toga nije bilo.

"Drago mi je da je utakmica odigrana u fer i korektnoj atmosferi. Dosta se pričalo o ovom meču. Mi smo pokazali da smo dobri domaćini i da ćemo to uvijek biti, a nadam se da ćemo to gostoprimstvo dobiti i od drugih klubova", poručio je Dudić.

Velež je ovim trijumfom na tabeli prestigao Borac, koji je pao na petu poziciju. U narednom kolu Mostarci će u goste Slobodi, dok Banjalučani dočekuju Radnik.

Pogledajte najzanimljivije detalje sa meča Velež - Borac 2:0...

Pročitajte i ovo

Komentari 4

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Mnk

Ja mislim da ti nisi ni za Rekreativa. Nisi ti kriv sto neznas nego oni sto su te postavili za trenera!

Zole

Nisi ti ni za BSK

Drazen

Pitacete se vi Gospodo gdje Vlado Jagodic, da vadi vruce kestenje iz vatre po neznam koji put

Gradsko dijete _s Lauša

E moj Markane

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC