• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igra Tuzla siti, ali to je i dalje duel Osim – Musemić: "Dodatno motiv jer igramo protiv Husrefa"!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Trener Željezničara Amar Osim najavio otvorenu utakmicu protiv Tuzla sitija. "I nama i njima trebaju bodovi. Ne bod, nego bodovi"!

 Premijer liga 21 kolo Tuzla siti - Željezničar Amar Osim Husref Musemić Izvor: MONDO - Samir Cacan

Amar Osim protiv Husrefa Musemića.

Dve legende bh. fudbala ponovo se sastaju, ali ovog puta nije riječ o duelu Željezničara i Sarajeva, već Tuzla sitija i Željezničara.

Klub iz Siminog Hana koji sada vodi Musemić ugostiće Osimov Željezničar u subotu od 14. časova i biće to jedan od nekoliko derbija vrlo zanimljivog 21. kola Premijer lige BIH koje će danas otvoriti Velež i Borac.

Trener Željezničara pred gostovanje Tuzla sitiju pomalo u šali rekao je da je bilo i lakših utakmice od ove koja očekuje njegovu ekipu.

"Igramo protiv ekipe koja definitivno ne pripada onom dijelu tabele u kojem se nalazi. Imaju ambicije da su popnu, ima još dosta da se igra, a u prvom kolu su pokazali da te ambicije nisu samo deklarativne, nego stvarne. Pojačali su se, doveli iskusne igrače na par pozicija. S nama igraju na istom terenu koji nije izgledao toliko loš kako smo navikli. Ne znam jesu li favoriti, nismo ni mi vjerovatno. Oni imaju svoje, a mi svoje adute“, rekao je Osim.

Željezničar je prošlog vikenda na otvaranju proljećnog dijela sezone odigrao 0:0 u gradskom derbiju protiv Sarajeva, dok je Tuzla siti sa 2:0 kao gost pobijedio Slobodu.

"Igrali smo čvrsto i odgovorno protiv Sarajeva, nismo ni mi mnogo napravili iako smo bili bliži pobjedi. Ovo će biti drugačija utakmica, vjerovatno otvorenija jer i jednoj i drugoj ekipi trebaju bodovi, ne bod nego bodovi. Njima treba za priključak ekipama koje se bore za Evropu, a nama da osvojimo što biše bodova, da branimo drugo mjesto, pa možda i da se pokušamo boriti za nešto više. Presudiće nijanse pretpostavljam, oni imaju pojedinaca koji mogu neke stvari riješiti. Možda smo mi malo naviknutiji da igramo zajedno jer smo malo duže zajedno, ali šta će presuditi ne znam", rekao je trener Željezničara.

Osim ne krije da dueli protiv Husrefa Musemića imaju posebnu draž.

"Dodatni motiv i meni i ekipi čitavoj je da igramo protiv Husrefa. Uradićemo sve da izađemo sa utakmice sa što boljem rezultatu.Ramović i Milićević se vraćaju, kao i Lendrić, ostali su svi tu. Čekamo još dvojicu stranaca, papire, to će vjerovatno biti početkom sedmice. Priključiće se i Šabanadžović, treba mu par dana da se aklimatizuje", zaključio je Osim.

M:TEL PREMIJER LIGA BiH – 21. kolo

Petak:
Velež – Borac (18.00)

Subota:

Krupa – Široki Brijeg (14.00)
Tuzla siti – Željezničar (14.00)
Sarajevo – Zrinjski (19.00)

Nedjelja:
Radnik – Mladost (17.00)

Ponedjeljak:
Olimpik – Sloboda (14.00)

Standings provided by SofaScore LiveScore

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC