• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Da Piksi bude selektor 10 godina": On zna kako pogoditi protiv Portugala - "Pravi trenutak za novu filozofiju Srbije"

Autor Dragan Šutvić

"Možda je ovo pravi trenutak da se krene drugom filozofijom. Mnogo me raduje dolazak Dragana Stojkovića Piksija na mjesto selektora A reprezentacije Srbije", rekao je Boško Janković, bivši fudbalski reprezentativac Srbije

 Boško Janković neka Piksi bude selektor 10 godina Izvor: Anadolija/Nebojša Petrović

Novi selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković saopštio je u petak imena igrača na koje računa za prve tri utakmice u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo protiv Republike Irske, Portugala i Azerbejdžana.

Možda će vas zanimati

Jedan od onih koji vjeruje u renesansu Orlova pod vođstvom jedne od najvećih zvijezda na ovim prostorima je i nekadašnji reprezentativac Boško Janković.

"Ambijent je čudan. U posljednjih nekoliko godina, često se sastajemo sa Portugalom u kvalifikacijama za velika takmičenja i uvijek su to neizvjesne utakmice. Moja generacija je oba puta odigrala neriješeno, a mogli smo uz više sreće da ostvarimo bar jednu pobjedu. U Beogradu sam postigao sjajan gol glavom i to mi jedan od najljepših momenata u reprezentaciji. Sjećam se da je i pred tu utakmicu vladala čudna atmosfera jer smo tri dana ranije doživjeli težak poraz na gostovanju u Kazahstanu. Portugal je poveo kiks-golom sa pola terena, ja sam izjednačio i taj bod nam je vratio samopouzdanje. Sada ponovo imamo dobar tim i siguran sam da zaslužujemo jedno od prva dva mjesta u našoj kvalifikacionoj grupi", rekao je Janković u intervjuu za agenciju Anadolija.

Podsjeća da je Srbija i ranije imala odlične individualce, ali je nedostatak kolektivnog duha često bio uzrok loših rezultata u kvalifikacijama ili na završnim turnirima.

"Možda je ovo pravi trenutak da se krene drugom filozofijom. Mnogo me raduje dolazak Dragana Stojkovića Piksija na mjesto selektora A reprezentacije Srbije. Bio mi je predsjednik u Crvenoj zvezdi, znam kako radi i koliko je posvećen fudbalu. U međuvremenu je mnogo napredovao u stručnom smislu. To je čovjek sa jakim karakterom i ozbiljnom harizmom od koga može puno da se nauči. Vidim da je osvježio ekipu sa nekim mladim igračima, treba ga pustiti da radi svoj posao i pružiti mu podršku čak i slučaju loših rezultata na početku ciklusa. Strpljenje je jako bitan faktor, kratkoročna rješenja nikada nisu imala svrhu. Potreban je kontinuitet u radu i ja bih iskreno volio da Piksi ostane na funkciji selektora u narednih 10 godina. Igračima poručujem da budu rasterećeni i da uživaju u fudbalu, jer se konačno nalaze u pravim rukama", istakao je Janković.

Zadovoljan je Boško i načinom na koji se njegov bivši klub suprotstavio slavnom Milanu u obje utakmice Lige Evrope.

"Svaka im čast. Odigrali su hrabro i u Beogradu i na San Siru, nedostajalo im je sreće u nekim situacijama. Sjetio sam se odmah naših duela protiv Milana u kvalifikacijama za Ligu šampiona, mene su te utakmice i prodale u Majorku. Deki Stanković izrasta u odličnog trenera, djeluje mi to sve bolje i bolje. Ima ogromnu želju da uspije, ali je još važnija ta njegova disciplina bez koje nema uspjeha u savremenom fudbalu. Iskustvo će doći vremenom, nadam se da će dugo ostati u Zvezdi, a volio bih jednog dana da ga vidim i na klupi nekog velikog evropskog tima. Šest godina je stariji od mene i uvijek sam ga gledao kao idola. Sa Markom Pantelićem sam se više družio jer smo igrali zajedno u Zvezdi, dok je sa Dekijem sve to bilo na jednom profesionalnom nivou i uz ogromnu dozu respekta sa moje strane zbog svega što je uradio tokom karijere", kazao je Janković.

Osvrnuo se Janković i na čudesne rezultate koje njegov bivši trener Đampjero Gasperini bilježi na klupi Atalante.

"Sa njim sam sarađivao u Đenovi i zaista se radi o vrhunskom stručnjaku. Sjećam se da sam prvu sezonu na Marasiju odigrao vrlo dobro i da mi je Gasperini prišao na početku priprema za naredni šampionat i rekao da od mene očekuje da preuzmem ulogu lidera poslije odlaska Tijaga Mote i Dijega Milita u Inter. Za mene je to bilo ogromno priznanje, osjećao sam se moćno i bio sam spreman da za njega poginem na terenu. Ali život nam često servira neočekivane epizode. Igrali smo posljednju kontrolnu utakmicu protiv Ređane u Ređo Emiliji, ušao sam opušteno u jedan duel i došlo je do teške povrede koljena. Uopšte nisam iznenađen uspjesima Atalante u Seriji A i Ligi šampiona, Gasperini je fenomenalan motivator i stručnjak koji od svakog igrača izvlači tri puta više u odnosu na njegov realni potencijal", rekao je Janković.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC