• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Klupa Njemačke nije opcija, imam ugovor u Liverpulu": Klop odlučan - neće biti nasljednik Joakima Leva!

Autor Dragan Šutvić

"Imam ugovor koji poštujem", kategoričan je menadžer "redsa"

 Jirgen Klop nisam kandidat za selektora Njemačke Izvor: MN PRESS

Joakim Lev se ovog ljeta, nakon Evropskog prvenstva, povlači sa mjesta selektora reprezentacije Njemačke.

Kao prvi trener nacionalnog tima proveo je 15 godina, a za to vrijeme je "pancere" uspio da odvede do svjetskog trona, 2014. godine na Mundijalu u Brazilu. Komandu nad Njemačkom preuzeo je od Jirgena Klinsmana, kojem je bio pomoćnik dvije godine.

Možda će vas zanimati

Još uvijek nije poznato koji će biti naredni posao njemačkog trenera, ni ko bi mogao da mu bude potencijalni nasljednik, a pojedini mediji u toj ulozi vide – sadašnjeg menadžera Liverpula Jirgena Klopa!

"Redsi" će sutra u Budimpešti odmjeriti snage sa RB Lajpcigom u revanšu osmine finala Lige šampiona, a novinari nisu propustili priliku da Klopa upitaju i o mogućem preuzimanju brige nad najjačim državnim timom.

"Nisam ja među potencijalnim imenima koja bi mogla da preuzmu selektorsko mjesto na ljeto ili poslije toga. Sa Liverpulom imam ugovor na još tri godine. Dakle, jednostavno imam ugovor koji poštujem. Joakim Lev je ostvario fantastične rezultate tokom proteklih godina. Jedan je od najuspješnijih selektora ikada. Mogu razumjeti da se želi povući nakon Evropskog prvenstva, a ima mnogo kvalitetnih njemačkih stručnjaka koji mogu da rade taj posao", istakao je Klop.

Inače, njegovim izabranicima bi, kako sada stvari stoje, osvajanje Lige šampiona mogla da bude jedina šansa da se i naredne sezone nađu u elitnom evropskom klupskom takmičenju.

Prošle sezone je tim sa Enfilda superiorno stigao do titule u Engleskoj, dok ove sezone ne pruža ni blizu takve partije.

Liverpul je vezao čak šest poraza na domaćem terenu u Premijer ligi, a epilog takvog učinka je tek osmo mjesto na tabeli, sa sedam bodova minuza za Čelsijem, koji drži četvrto mjesto, posljednje koje na kraju sezone vodi u Ligu šampiona.

(mondo.ba/agencije)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC