• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Petev saopštio spisak "zmajeva": Ovo je prvi izbor bugarskog stručnjaka, nema igrača iz bh. lige

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

BiH će 24. marta u kvalifikacijama za SP igrati sa Finskom u Helinskiju, tri dana kasnije na programu je prijateljski susret sa Kostarikom, a 27. marta novi kvalifikacioni duel, kada u Sarajevu stiže Francuska.

 Ivajlo Petev saopštio spisak: Ovo je prvi izbor bugarskog stručnjaka, bez igrača iz bh. lige Izvor: FENA/Amer Kajmović

Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Ivajlo Petev objavio je spisak igrača za martovske susrete.

Najbolji bh. tim će ovaj ciklus započeti gostujućom utakmicom kvalifikacija za SP protiv selekcije Finske koji je na programu 24. marta u Helsinkiju. Nakon toga slijedi prijateljski meč s Kostarikom 27. marta u Zenici, te još jedan kvalifikacioni susret sa Francuskom 31. marta u Sarajevu.

Možda će vas zanimati

"Na spisku se nalazi 25 igrača, pratio sam ih i mislim da su trenutno najbolji koje imamo na raspolaganju. Nadam se da će svi biti zdravi, da neće biti povreda, a kroz razgovore koje sam imao, shvatio sam da su igrači motivisani te da i oni jedva čekaju da se okupimo. Želimo dobro početi kvalifikacije, tri utakmice su u samo nekoliko dana, ali ova prva sa Finskom nam je najbitnija. Nećemo imati puno vremena za treninge pa ćemo se posvetiti taktičkoj i mentalnoj pripremi. Stalno govorim da ću insistirati na zajedništvu i borbenoj igri. Kad svi imaju takav odnos, onda sam siguran da ni rezultat neće izostati", poručio je Petev.

Na spisku selektora nalazi se sljedeći igrači:

- golmani: Ibrahim Šehić (Konjaspor), Nikola Vasilj (Zorja Lugansk), Kenan Pirić (Maribor),

- odbrana: Branimir Cipetić (Lokomotiva, Zagreb), Darko Todorović (Hajduk, Split), Sead Kolašinac (Šalke 04), Eldar Ćivić (Ferencvaroš), Anel Ahmedhodžić (Malme), Denis Hadžikadunić (Rostov), Siniša Saničanin (Vojvodina, Novi Sad), Marko Mihojević (Gectepe),

- vezni red: Amir Hadžiahmetović (Konjaspor), Stjepan Lončar (Rijeka), Miralem Pjanić (Barselona), Amer Gojak (Torino), Gojko Cimirot (Standard Lijež), Rade Krunić (Milan), Amar Rahmanović (Konjaspor), Miroslav Stevanović (Servet), Haris Duljević (Nim),

- napad: Edin Džeko (Roma), Edin Višća (Istanbul Bašakšehir), Luka Menalo (Rijeka), Ermedin Demirović (Frajburg), Smail Prevljak (Eupen).

(FENA)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC