• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Španci "izdali" i sebe i Srbiju, pristali su na sve?! "Kosovo" će imati zastavu i himnu, FIFA je na njihovoj strani!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Morali su da pristanu na sve što je ponuđeno, tvrdi španski medij.

 Španci "izdali" i sebe i Srbiju, pristali su na sve?! "Kosovo" će imati zastavu i himnu, FIFA  Izvor: Profimedia

Prethodnih dana je trajala saga, a izgleda da od inata koji su Španci najavili neće biti ništa. Kako prenosi španski list ''Konfidensial'', reprezentacija ''Kosova'' moći će da izađe na teren pod svojom zastavom i uz pratnju svoje himne.

To se mnogo razlikuje od dosadašnjih najava iz Španije. Naime, još od kako su Španija i ''Kosovo'' izvučeni u istu grupu, vladalo je mišljenje da jedna od najboljih evropskih fudbalskih reprezentacijama neće dozvoliti isticanje simbola državi koju ne priznaje.

Možda će vas zanimati

Španija predstavlja jednog od najvećih boraca protiv nezavisnosti Kosova, pa je u tom stilu i najavljeno da 31. marta neće biti nacionalnih simbola. Taj meč će biti na programu u Sevilji, u okviru kvalifikacija za Mundijal u Kataru.

Nakon prvih informacija iz Španije, Fudbalski savez Kosova se žestoko protivio najavama. Reagovala je čak i političarka Vljora Čitaku, a oni su saopštili da neće igrati meč ukoliko im ne bude ukazano potpuno poštovanje, na šta Španija, i danas tvrdi Konfidensial nije potpuno spremna.

Kako se navodi u tekstu ovog lista, iako će ''Kosovo'' igrati pod svojom zastavom i uz svoju himnu, stav Španije o njegovoj nezavisnosti se nimalo nije promijenio.

Na kraju, zaključeno je da će ova fudbalska utakmica pomoći u normalizaciji odnosa zvaničnog Madrida i Prištine, te će zbog toga biti ispoštovani svi protokoli UEFA i FIFA.

Pored reprezentacija Španije i ''Kosova'', u kvalifikacionoj grupi B nalaze se ekipe Švedske, Grčke i Gruzije. Južnu srpsku pokrajinu kao samostalnu državu ne prepoznaju ni Grčka i Gruzija, pa bi potencijalnih problema moglo da bude i na tim utakmicama.

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC