• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kraljevi preokreta! I kad je ranjena - Dekijeva Zvezda gazi rivala!

Autor Dragan Šutvić

O karakteru ekipe Dejana Stankovića dovoljno govori i podatak da je u većini situacija kada gubi uspijevala da dođe bar do boda...

 Kraljevi preokreta! I kad je ranjena - Dekijeva Zvezda gazi rivala! Izvor: Profimedia/Jonathan Moscrop/Sportimage via PA Images

Voždovac je već u 4. minutu preko talentovanog Dragana Stoisavljevića poveo protiv Crvene zvezde, ali to je samo razljutilo šampiona Srbije.

Već do kraja poluvremena viđen je preokret koji su donijeli Ben i Ivanić, da bi u nastavku utakmice Zvezda dokrajčila rivala preko Gavrića i Vukanovića. Na kraju je na semaforu bilo ispisani rutinskih 4:1, pa je tim Dejana Stankovića ponovo potvrdio da zna da se "digne" i kada gubi.

Zbog toga je "Mister" imao pohvale na račun karaktera ekipe, pošto se ponekad dešava da Zvezda utakmicu kreće "iz minusa", a tada je potrebno pokazati da si pravi...

Možda će vas zanimati

Od dolaska Dejana Stankovića na klupu Crvene zvezde vidljivo je da ne dolazi do nervoze kada ekipa rano primi pogodak, mada je slično bilo i u eri Vladana Milojevića, pošto je samopouzdanje čitavog tima na visokom nivou.

Zvezda je u strašnoj formi u Superligi, vezala je 15 uzastopnih pobjeda, a vjeru da je do pobjede moguće doći ne remeti čak ni kada je rezultat nepovoljan po njih...

El Fardu Ben, najbolji stranac Zvezde.
Izvor: MN PRESS

Stanković je tako Zvezdu do sada vodio na ukupno 51 meču u svim takmičenjima, a u čak 15 smo vidjeli da njegova ekipa gubi. Bilo da prvi prime gol, ili "načnu" rivala i tek onda gube, Zvezda je u većini situacija uspjela da se vrati kao protiv Voždovca.

Tako su u sedam mečeva uspjeli da režiraju potpuni preokret i dođu do pobjede, dok su na još pet utakmica dolazili do neriješenog ishoda.

Najsvježiji primjer za to su remiji protiv Milana (2:2 u Beogradu i 1:1 u Milanu), protiv koga su u tri navrata gubili u dvomeču i uspijevali su da izjednače rezultat, a možda je baš onaj korner sa "San Sira" o kome se toliko priča nedostajao da bude viđen potpuni obrt.

Zvezda je prošle sezone gubila od Radnika i Proletera, po 1:0, da bi do kraja meča slavili 4:1 i 2:1, demonstiravši usput kolika je njihova snaga prekida.

Ove sezone Zvezda je napravila još više preokreta - gubili su i na kraju pobijedili Zlatibor (4:2), Rad (2:1), Spartak (2:1) i pomenuti Voždovac ovog ponedjeljka (4:1), dok su protiv Inđije poveli, gubili 2:1 golovima Mihajla Neškovića, a onda okrenuli na 3:2.

Dejan Stanković je izgubio samo tri meča.
Izvor: MN PRESS

Isti tim ih je namučio i prošle sezone i na kraju uspio da uzme bod (1:1), dok je Zvezda nakon minusa stizala do remija i protiv Partizana (1:1) i Omonije (1:1), koja ih je "izbacila" na penale.

Zvezda je izgubila i tri utakmice u kojima je gubila, a to su ujedno i jedini porazi u Stankovićevoj eri. Prvo je to bilo protiv Partizana u polufinalu Kupa Srbije prošle sezone (1:0), na to se nadovezao poraz od TSC-a u Superligi (2:1), a ove sezone od crveno-bijelih bio je bolji samo Hofenhajm (2:0).

Sve u svemu Stanković ima odlično "prolazno vrijeme", a svaki novi preokret, posebno nakon drame, udahnuće njegovim igračima novo samopouzdanje da ne brinu ni kada gube.

Imaju dovoljno oružja u svom arsenalu kako da dođu do boda ili sva tri i kada rezultat nije povoljan.

(MONDO) 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC