• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dejo je najveći genije, a igrao sam i sa Ronaldom! Prosinečki pričao Hrvatima o Zvezdi...

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

"Žuti" se dotakao i saradnje sa Radomirom Antićem.

 Robert Prosinečki pričao o Zvezdi - Dejo Savićević je genije Izvor: MN PRESS

Robert Prosinečki je jedna od velikih legendi Crvene zvezde i fudbaler koji je bio dio generacije igrača koja se 1991. godine popela na krov Evrope.

Popularni "Žuti" je sa Zvezdom osvojio Kup šampiona, a dio i trenerske karijere je proveo na "Marakani".

Sada je Prosinečki u velikom intervjuu pričao za "Indeks" o brojnim fudbalskim temama, a neizbježna među njima bila je upravo Crvena zvezda.

Na pitanje kako je otišao u Zvezdu, Prosinečki odgovara duhovito.

"Autom. Ha, ha. Došao sam tamo na probu, ljudi često izbjegavaju takve stvari. Oni su znali da postoji neki klinac koji nije loš, ali nisu znali zašto odlazi iz Dinama. Došao sam tamo na probu i nakon četiri godine sam igrao jako uspješno za taj klub. Teško da će se ponoviti uspjeh koji je Zvezda napravila", počeo je "Robi" na početku razgovora.

Na pitanje da li ga je neki igrač činio boljim fudbalerom, Prosinečki izdvaja jednog saigrača upravo iz te ekipe Zvezde.

"Moram da pričam o Crvenoj zvezdi jer mislim da se na ovom području više neće napraviti takva generacija. Gradila se četiri godine. Sad da je pričam o (Dejanu) Savićeviću... Mislim da je on jedan od najvećih genija koje sam ja vidio u fudbalu, a igrao sam i sa brazilskim Ronaldom. Ta generacija je bila jako dobra, na kraju su svi igrali u najvećim klubovima svijeta. Tu sam se osjećao jako dobro. Kad sam došao u Real Madrid, bila je to ekipa koja je na kraju. Tad si mogao da imaš tri stranca. Bilo je tu puno kvaliteta pa smo napravili veliki uspjeh, a bila je jaka i reprezentacija kad sam igrao u njoj."

Prosinečki je bio upitan kakav je odnos imao sa Radomirom Antićem, nekadašnjim selektorom Srbije s kojim je 90-ih imao priliku da sarađuje u Španiji.

"On me je zvao u Ovijedo i vratio me u ritam da budem pravi. Radomir je jedan od rijetkih trenera koji je vodio sve one klubove koje je vodio", rekao je Prosinečki, aludirajući na činjenicu da je Antić jedini trener u istoriji koji je vodio i Real Madrid i Barselonu i Atletiko Madrid:

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC