• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbina porede sa Zlatanom, ali njega to ne zanima: Vlahović oduševio - Kad vidim Riberija, pa valjda mogu i ja tako!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Tek je proslavio 21. rođendan, a već vrlo zrelo razmišlja.

 dusan-vlahovic-fiorentina-gol-riberi-ibrahimovic-srbija-reprezentacija Izvor: Tanjug/LaPresse/Alessandro Garofalo

Dušan Vlahović je zaludeo fudbalsku Evropu i mnogi u Srbiji jedva čekaju da ga ponovo vide u dresu reprezentacije!

Možda će vas zanimati

Posle het-trika koji je postigao u prvom poluvremenu meča protiv Beneventa, golgeter Fiorentine je glavna tema u Italiji.

Kako i ne bi bio, kada 21-godišnjak briljira u Seriji A. Postigao je 12 golova, uz to zabeležio i jednu asistenciju, i nagovestio da dolazi njegovo vreme i da je on napadač za velike stvari.

Vlahović je time automatski postao meta transfer priča u tamošnjim medijima, ali on ima jasnu poruku da ima mu ugovor sa Fiorentinom traje do 2023. godine.

“Uživam u Firenci, vole me ovde. Došao sam kao dete i razvio se u čoveka. Biće vremena da se priča o budućnosti, sada sam fokusiran na 11 utakmica koje nam sleduju do kraja sezone. Bez saigrača sam ništa. Sam na terenu ne možeš da uradiš ništa. Postizanje golova je sjajno, ali samo kada Fiorentina pobeđuje”, objasnio je Vlahović.

Anketa

Ko treba da igra napadača u reprezentaciji?

  • Aleksandar Mitrović

    34.62% (9)

  • Luka Jović

    3.85% (1)

  • Dušan Vlahović

    53.85% (14)

  • Đorđe Despotović

    7.68% (2)

Ko treba da igra napadača u reprezentaciji?

Rezultati

Na Apeninima su već počeli da ga porede sa Zlatanom Ibrahimovićem i Robertom Levandovskim, ali bivši napadač Partizana pokazuje zrelo razmišljanje i po tom pitanju.

"Nikada nisam voleo poređenja. Da budem jasan, čast je kada vas porede sa šampionom kakav je Zlatan. Daju mi dodatnu dozu odgovornosti. Ali svako treba da zadrži dozu balansa u glavi kako ne bi pregoreo."

On je otkrio da se ugleda na Franka Riberija i to sa dobrim razlogom.

"Daću vam primer. Posle ’lokduana’ Frank je stigao u trening centar dva sata pre svih. Ako to može on koji ima 38 godina i koji je osvojio sve, valjda mogu i ja koji sam mlad i treba da se afirmišem? Makar da ga gledam. Ne mogu sebi da priuštim luksuz da spavam u takvim situacijama. Riberi mi je od početka davao dosta praktičnih saveta. Za teren, ali i van terena. Kada mi moral nije bio na najvišem nivou, on me je gurao da se ne predajem. Tada sam razumeo šta znači biti šampion na terenu i van njega. Frank je gigant na oba polja", kaže Vlahović.

Mediji vole da nagađaju koji bi mogao da bude naredni klub srpskog napadača, ali on za to vreme želi da iskaže veliku zahvalnost Ćezareu Prandeliju, treneru Fiorentine.

“Sve dugujem njemu i poverenju koje je klub imao u mene. Prandeli mi je dao samopouzdanje u trenucima koji su bili jako komplikovani za mene. Nadam se da ću se odužiti sa što više golova. Het-trik Beneventu je već prošlost. Moramo da gledamo napred", objasnio je Dušan Vlahović.

(mondo.rs)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC