• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ziljkić otvorio dušu: Žena me pred Široki ispratila sa "da ne primimo tri komada“, ali ja sam znao da pobjeđujemo!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

"Na Balkanu ne shvataju da su pobjede i porazi su sastavni dio fudbala. Tako i mi kad smo izgubili ne smiješ da popiješ kafu nigdje...", rekao je Almedin Ziljkić govoreći pred duel sa Mladosti i padovima i usponima ekipe, atmosferi i pritisku...

 PLBIH Borac - Mladost najava Almedin Ziljkić Žena me ispratila u Široki da ne primimo tri komada Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Banjalučki Borac u subotu će treći krug takmičenja u Premijer ligi otvoriti utakmicom protiv Mladosti Doboj Kakanj i biće to prilika da nastavi pobjednički niz od dvije utakmice, računajući i trijumf u četvrtfinalu Kup BIH protiv Širokog Brijega.

Teško izvojevana pobjeda protiv Olimpika i potom poraz od Veleža 2:0 u Mostaru ostavili su gorak ukus, ali su uslijedile dvije važne pobjede, prvo protiv Širokog u kupu, a zatim i protiv Radnika u Premijer ligi BIH.

Poslije tri utakmice u proljećnom dijelu prvenstva Borac je na istom odstojanju za trećom pozicijom koja vodi u Evropu, na samo dva boda od Veleža, a sada želi da upiše nova tri boda u meču protiv Mladosti koje je na rasporedu u subotu od 17 časova na Gradskom stadionu u Banjaluci.

"Sutra moramo da moramo da uđemo u utakmicu motivisani, kao i protiv Širokog Brijega i Radnika. Te utakmice treba da nam budu primjer kako treba da igramo svaku utakmicu. Naravno da možemo bolje, prvi ja, pa onda svi ostali. Moramo da damo maksimum i ne smijemo da potcjenjujemo nikog, ni Mladost, čak ni Klis u Kupu, ali idemo po utakmicu po utakmicu", rekao je prvotimac Borca Almedin Ziljkić, a potom nastavio.

EUFORIJE NEMA

"Sutra moramo da opravdamo ulogu favorita, od te uloge ne bježimo, znamo snagu Mladosti, ali i njihove slabosti, kao što oni znaju našu snagu, a slabosti imamo manje od njih. Na nama je da pokažemo zašto nosimo ovaj dres i da opravdamo ulogu favorita. Nadam se da ćemo sutra da slabimo, ali ne ulazimo u euforiju. Trener je uveo novo pravilo – 'Euforije nema', to mi je drago, ali nadam se da ćemo da se radujemo novoj pobjedi", istakao je Ziljkić.


Mladost Doboj Kakanj dolazi u Banjaluku u punom sastavu, a motiv će im biti da se revanširaju Borcu za dva poraza 6:0 i 2:0 u prvom dijelu sezone, međutim, Ziljkić ne želi mnogo time da se opterećuje.

"Te utakmice smo već zaboravili. Mladost je tada došla bez puno igrača zbog kovida, sada su u punom sastavu i neće biti nimalo lako. Oni su naizgleda manje opasni od drugih ekipa, ali imaju glavu i rep, biće fina utakmica, oni vole da se nadigravaju, a mi smo tu da to zaustavimo i da pokažemo zašto smo tu gdje jesmo“, rekao je on.

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Uslijedilo je pitanje da li je sada lakše igrati poslije dva vezana trijumfa koji je donekle skinuo pritisak sa leđa igrača, pa i trenera Borca, nakon čega je Ziljkić "otvorio dušu".

"Reći ću nešto što mi je na duši. Kod nas na Balkanu, pogotovo u Banjaluci ne shvata se da su pobjede i porazi sastavni dio fudbala. Mi smo protiv Veleža odigrali ispod svakog nivoa, ja sam prvi rekao treneru da me sramota. Isto tako samo za tri dana imali novu utakmicu. Mi kada smo krenuli na utakmicu mene je žena ispratila sa tim 'da ne primimo tri gola'. Ali sve dotad i noć prije pričali smo i rekao sam treneru mi ćemo da pobijedimo. Ja sam rekao 'šefe mi pobjeđujemo sutra toliko lagano da neće da vjeruju'. Nas je taj poraz u Mostaru sve restartovao i ušli smo u utakmicu toliko jako i snažno, oduševilo me to. Isto tako oni su nas dočekali kao da će oni nama da daju pet komada. To je dokaz da ne smijemo da se opustimo ni protiv Mladosti ni Krupe, ni Klisa, svako ima neko svoje oružje. Sutra će svaki igrač iz Klisa imati najveću želju da zaustavi Vranješa, Zakarića, pa eto i mene, to je najnormalnije", istakao je Ziljkić.

Potom je govorio o pritisku sa kojim se suočavaju on i saigrači.

"Pobjede i porazi su sastavani dio fudbala. Jel treba da sahrane sad Želju i Sarajevo poslije par kikseva? A sljedeću kad dobiju utakmicu ponovo će biti 'kraljevi' nosioci... Tako i mi kad smo izgubili ne smiješ da popiješ kafu nigdje, jer razmišljaš hoće li neko da reaguje nekako...“, priznao je Ziljkić, a onda dodao:

"Ja ne osjećam pritisak. Ja ovo radim zato što volim i nadam se uvijek pobjedi. Ali i kad izgubiš, Bože moj, u fudbalu uvijek postoji sljedeća utakmica“, zaključio je fudbaler Borca.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

LGF

ZIlka , u finalu kupa nema sledeće utakmice . Ajmo to završiti pa da onda bude euforija . P.S. Jako protiv Klisa !!

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC