• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bio sam najbolji igrač Zvezde, a igrao sam za 500 evra! Kultna "desetka" crveno-bijelih otvorila dušu!

Autor 000

Njegovi sjajni pasovi i golovi sa distance ostali su upamćeni kod navijača, ali se sa trenerima i upravom često nije slagao.

 Igor Burzanović Crvena zvezda igrao za 500 evra Izvor: MN PRESS

Bio je ljubimac navijača, "desetka" kakva se dugo čekala, ali na kraju je u Zvezdi bio samo dvije sezone. 

Predviđala mu se velika karijera, očekivalo se da uzme milione, a na kraju je Igor Burzanović u Crvenoj zvezdi zaradio samo 40.000 evra! 

Možda će vas zanimati

 "Došao sam u Zvezdu iz Budućnosti kao najveća zvijezda prelaznog roka na Balkanu u zimu 2007. godine. Potpisao sam ugovor za 40.000 evra, platu od 500 evra mjesečno uz plaćen stan i hranu u kantini. Bio sam najbolji igrač Zvezde, a jedan jedini dinar nisam dobio. Onda kad je Marko Mišković zvanično došao u klub, tad sam na papiru dobio 120.000 evra po sezoni, ali od tih para ništa nisam vidio", ispričao je Burzanović u intervjuu za Informer.

On je ispričao kako je u toku sezone 2008/09 imao nesuglasice sa sportskim direktorom Ilijom Ivićem, koji je želio da ga pošalje na pozajmicu u Južnu Koreju. Na kraju je pozajmljen Budućnosti iz Podgorice, a kada je Vladimir Petrović Pižon preuzeo ekipu, Burzanović se opet nije našao u timu!

"Pižon mi kaže: "Burzo, ali ti mi trebaš". Kažem mu: "Nikome ja na trebam, nego idem sad kući". Spakovao sam se, ispraznio svoju kasetu, odjavio stan i spavao narednih nekoliko dana u karantinu. Tad su mi na parkingu kod "Marakane" došli Maza Vasilijević i Adžić i kažu mi - tri miliona evra je obeštećenje za tebe. Nisam mogao da vjerujem šta pričaju. Ja tad imam 24 godine, ne igram, a oni mi kažu tri miliona. Pred njima sam pozvao majku, uključio spikerfon i počeo da vičem majko rodila si dijete od tri miliona evra. Ona je mislila da sam poludio."

Potom je dobio poziv koji se ne odbija. Zvao ga je Dragan Stojković Piksi i sjajni vezista je otišao u Nagoju, a Zvezdi je oprostio ogroman novac!

"Od Zvezde više ništa nisam tražio, oprostio sam im sve što su mi dugovali. Potpisao sam da mi ne duguju ništa da bi mogli da dobiju licencu za Evropu naredne sezone. Dobio sam za dvije godine 40.000 evra, oprostio ukupno oko 400.000 evra, a pritom su me prodali za 1,1 milion evra. Ne znam ima li igrača na kojem su bolje zaradili", zapitao se nekadašnji ofanzivni vezista Crvene zvezde. 

Sa novim selektorom Srbije sarađivao je dve godine u Nagoji i ima samo riječi hvale za njegov trenerski rad. 

"Izvanredan. Sa igračima ima odličan odnos, njegovi treninzi su odlični, način na koji vodi utakmicu. Ne znam za boljeg. Igrači apsolutno uživaju u radu s njim", zaključio je Burzanović. 

(MONDO, Informer)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC