• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrvatska gostuje Sloveniji: Zlatko Dalić pozvao na oprez - biće motivisani protiv komšija i svjetskih vicešampiona!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Selektor Hrvatske Zlatko Dalić održao je prvu konferenciju za medije pred početak kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, dva dana uoči prve utakmice koju će s najjačim sastavom odigrati u Ljubljani protiv Slovenije.

 Slovenija - Hrvatska, kvalififikacije za SP 2022, izjava Zlatko Dalić Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Nakon četiri mjeseca pauze, svjetski vicešampioni na čelu s selektorom Zlatkom Dalićem predstojeće kvalifikacijske utakmice za Mundijal igraće bez juče povrijeđenog Brune Petkovića, zbog kojeg će Dalić za prvu utakmicu, koja se igra 24. marta u Sloveniji, morati mijenjati postavljenu taktiku.

Možda će vas zanimati

Prva postava Hrvatske igra i bez ranije povrijeđenog Ante Rebića. Dalić je najavio kako će Mislav Oršić, koji je s Dinamom prije tri dana protiv Totenhema upisao het-trik, biti važan član u reprezentativnoj ekipi.

"Naš cilj je plasman u Katar i osvajanje bodova, od uloge favorita ne možemo pobjeći", poručio je Dalić, a prenijela agencija "Anadolija".

Ocijenio je da je najteža i najzahtjevnija utakmica prva, u Sloveniji, koja slijedi samo dva dana nakon večerašnjeg okupljanja kompletne ekipe, ali ni Kipar ni Malta nisu nimalo laki protivnici.

Međutim, za te dvije utakmice Dalić je najavio preslagivanje ekipe.

Selektor "kockastih" je poručio da reprezentacija Hrvatske mora kvalifikacije početi u najjačem sastavu, jer Slovenci su za Hrvatsku najjači protivnik sada, s obzirom da su motivisani protiv komšija, ujedno i viceprvaka svijeta.

"Jako cijenim Matjaža Keka koji je sjajan trener jer je nakon odličnih rezultata s Rijekom odlično posložio reprezentaciju Slovenije. Kompaktni su i ekipa koja prošle godine nije izgubila utakmicu. Mi smo favoriti koji se moraju nametnuti. Čeka nas odlična ekipa, visoka, opasna iz prekida. Imaju jednog od najboljih golmana svijeta, Jana Oblaka, imaju Josipa Iličića koji igra na desnoj strani u napadu i koji može biti opasan po nas. Dosta su visoka ekipa, imaju agresivan skok, kompaktni su u bloku", rekao je Dalić.

Hrvatska reprezentacija 24. marta igra u gostima protiv Slovenije, a 27. marta dočekuje Kipar na riječkom stadionu "Rujevica" gdje tri dana kasnije igra utakmicu protiv Malte. U grupi su još Slovačka i Rusija.

(mondo.ba/agencije)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC