• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da li je ovo kraj? Emotivni Prandeli se slomio: "Ovo više nije moj svijet, ne prepoznajem se u njemu"!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Nekadašnji selektor Italije podnio ostavku na klupi Fiorentine i najavio oproštaj od fudbala.

 Ćezare Prandeli oproštaj Fiorentina pismo kraj karijere Izvor: Marco Bucco/LaPresse via AP/Tanjug/AP/Gregorio Borgia

Ćezare Prandeli kao igrač osvajao je šampionske titule i evropske sa Juventusom, kao selektor bio je vicešampion Evrope sa Italijom, a na klupi Fiorentine pravio je čuda i uveo ju u Ligu šampiona, zbog čega je nakon sezone 2007/08 proglašen za najboljim trenerom Serije A.

Svemu tome izgleda je došao kraj.

Možda će vas zanimati

 Prandeli je u utorak podnio ostavku na klupi Fiorentine, ali čini se da ovo nije samo još jedan odlazak iz kluba, već i mnogo više.

Nakon ostavke Prandeli se oprostio od Fiorentine i njenih navijača emotivnim pismom u kojem je najavio kraj trenerske karijere, navodeći da "ovo više nije njegov svijet“.

Prije četiri i po mjeseca vratio se na mjesto uspjeha i preuzeo Fiorentinu, ali razočaranja koja su uslijedila u aktuelnoj sezoni izgleda su bila više nego što može podnijeti.

"Ovo je drugi put da napuštam Fiorentinu. Prvi put bilo je odlukom drugih, ovaj put mojom odlukom. U životu svakog čovjeka osim dobrih gomilaju se i loše stvari i to nekad dođe na naplatu. U ovom trenutku nalazim se u apsurdno neugodnoj situaciji koja mi en dozvoljava da budem ono što jesam. Kada sam drugi put došao, došao sam sa zadovoljstvom i ljubavlju, pa i za entuzijazmom zbog novih vlasnika. Ali izgleda je tu bilo previše ljubavi prema gradu, lijepih sjećanja i bio sam slijep, nisam vidio da nešto ne štima, nešto u meni unutra nije bilo kako treba“, napisao je Prandeli, a potom objasnio svoju odluku.

„Donio sam ovu odluku zbog ogromne odgovornosti koju imam prije svega prema igračima i klubu, ali ništa manje respekta nemam ni prema navijačima. Ko god igra nesumnjivo ima veliki talent, a talentovani igrači su osjetljivi i ni na koji način ne želim da ih dovedem u neugodan opoložaj i utičem na igru tima. Posljednjih mjeseci u meni raste nešto što je promijenilo način na koji gledam stvari. Došao sam ovdje da da dam 100 odsto sebe, ali čim sa osjetio da to više nije moguće odlučio sam da odem“, istakao je Prandeli.

U svom pismu zahvalio se vlasnicima i upravi kluba, ali i Firenci, a potom napisao nešto čime je praktično najavio oproštaj od fudbala.

"Svjestan sam da moja karijera možda završava ovdje, ali ne žalim. Vjerovatno ovaj fudbalski svijet u kojem sam bio čitav život više nije za mene i ne prepoznajem se više u njemu. Sigurno je da sam se promijenio, ali svijet se mijenja brže nego što sam mislio. Zbog toga mislim da je vrijeme da odustanem od te brzine, stanem i pronađem sebe, ko sam u stvari“, bila je Prandelijeva emotivna poruka na kraju kojom je najavio fudbalsku penziju.

Ćezare Prandeli nakon igračke karijere počeo je da radi kao trener u omladinskim kategorijama Atalante, a vodio je i prvi tim kao privremeno rješenje pola godine, a potom je radio u brojnim italijanskim klubovima, turskom Galatasaraju, Valensiji i Al-Nasru u UAE.

ajviše uspjeha je imao sa ekipom Fiorentine koju je vodio od 2005. do 2010. i osvojio četvrto mjesto u Seriji A, plasiravši se potom u Ligu šampiona.

Radio je i kao selektor Italije, sa kojom je bio drugi na EURU 2012, izgubivši finale od Španije.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC