• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovo je startnih 11 za debi Piksijeve Srbije: S riječi na djela - ofanzivno, vjera u Vlahovića!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Srećno, "orlovi" i da nas obradujete.

 Ovo je [startnih 11] za debi Piksijeve Srbije: S riječi na djela - ofanzivno, vjera u Vlahovića! Izvor: MN PRESS

Fudbalska reprezentacija Srbije spremna je za početak novog ciklusa u kome se nadamo da će izgledati ozbiljnije nego do sada. Tu je novi selektor Dragan Stojković, novi je i kapiten Dušan Tadić, samo da ne bude starih navika sa starta kvalifikacija i već je dobro...

Biće svi optimisti, bar do nekog kiksa, a prvi izazov za "orlove" u Piksijevom selektorskom mandatu biće Irska s kojom se sastaje u srijedu od 20.45 na "Marakani".

Možda će vas zanimati

Biće to prilika da Piksi pokaže naciji sve ono što smo slušali u prethodnih mjesec dana od kada je imenovan za Tumbakovićevog nasljednika, a to prije svega znači da će njegova Srbija igrati ofanzivan i atraktivan fudbal, ako je to moguće naučiti za dva treninga pred utakmicu.

Selektor je u javnosti najmanje govorio o taktičkim rješenjima, izbjegavao je da otkrije u kojoj formaciji će "orlovi" ubuduće igrati, ali sve je jasnije da bi to trebalo da bude u sistemu 3-4-3.

Piksi je na konferenciji pred meč otkrio medijima i da zna sastav, tako da je na nama da pokušamo da otkrijemo šta je to selektor zamislio za premijeru - koja može da bude i ključni meč za reprezentaciju, pošto ako tu Srbija zabrlja ozbiljno će se udaljiti od Mundijala.

Samo nekoliko igrača je sigurno da će početi meč sa Irskom, pa je prva dilema već na golu pošto se već godinama nije iskristalisalo ko je prvi golman "orlova".

S obzirom na to da je Predrag Rajković u boljoj formi, za očekivati je da počne meč prije Marka Dmitrovića, dok dilema ima i u posljednjoj liniji. Trio štopera trebalo bi da čine Nikola Milenković, Stefan Mitrović i Uroš Spajić, mada je najveća dilema na "lijevom" gdje konkuriše i Strahinja Pavlović.

Po desnom boku očekuje se Darko Lazović, po lijevom bi šansu da ponovi igre iz kluba trebalo da dobije Filip Kostić, ali ako ne opravda očekivanja - očekujte već protiv Portugala imenjaka Mladenovića.

Kao centralni vezni su "viđeni" Nikola Gudelj i Nikola Maksimović, dok je najozbiljnija konkurencija za tri preostala ofanzivna mjesta u timu. Naravno, kapiten Dušan Tadić će početi utakmicu protiv Irske, ali ko će mu se pridružiti na terenu?

Bez obzira što se na Irsku gleda kao na "grubijansku" selekciju, uz njega bi šansu trebalo da dobije Filip Đuričić, a da mjesto u napadu zauzme Dušan Vlahović.

jVerovatnije je da će Sergej Milinković-Savić i Aleksandar Mitrović šansu čekati sa klupe...

Dakle, da rezimiramo, ovo je najvjerovatnijih 11 koji počinju meč protiv Irske:

Rajković - Milenković, S. Mitrović, Spajić - Lazović, Gudelj, Maksimović, Kostić - Tadić, Đuričić, Vlahović.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC