• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Odrekao se srpskih korijena, promijenio ime i postao legenda Hrvatske: Dado Pršo ima novi posao - kupio klub u Senegalu!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Slavni hrvatski reprezentativac je zaplovio u nove poslovne vode.

 Dado Pršo kupio fudbalski klub u Senegalu Izvor: Profimedia/AFP PHOTO/Patrik Stollarz

Slavni hrvatski reprezentativac Dado Pršo kupio je fudbalski klub!

Ovaj 46-godišnjak postao je član 80 odsto dionica kluba Dembe Diop, kluba iz Senegala koji se takmiči u tamošnjoj drugoj ligi!

Možda će vas zanimati

Ova vijest odjeknula je Hrvatskom, pošto je njihov nekadašnji reprezentativac uplovio u nove vode, a cilj mu je da razvija igrače koji će jednog dana zaigrati u Francuskoj, pošto je Senegal dugo bio francuska kolonija.

"Pršo je kupio 80 odsto dionica kluba jer država više od toga ne dopušta. Prvo je sarađivao s jednom akademijom, a onda se otvorila šansa i za ulaganje u klub", rekao je Josip Bulić za "24 sata", Pršin dugogodišnji prijatelj.

"Prvo želimo da napravimo dobrog prvoligaša, ali se nećemo zadovoljiti samo time, nego želimo i da izborimo afričku Ligu šampiona", rekao je Bulić o ciljevima u Senegalu.

Pršo je srpskoj fudbalskoj javnosti poznat kao fudbaler oko kojeg se mnogo polemike vodilo zbog njegovog porijekla. Pršo je rođen 1974. godine kao Miladin Pršo, u srpskoj porodici sa ocem Radetom i majkom Nadom.

On je odrastao u Obrovcu kod Zadra, a kada je rat tokom raspada Jugoslavije počeo, njegovi roditelji su izbjegli u Srbiju, u Bačku Topolu.

Miladin je tada otišao iz Hrvatske u Francusku, ime je zvanično promijenio u Dado, njegov dotadašnji nadimak. U Francuskoj je napravio veliku karijeri i najveći trag je ostavio u Monaku, sa kojim je igrao i finale Lige šampiona. Nastupao je i za škotski Rendžers. U dresu Hrvatske je odigrao 32 meča i postigao devet golova,

Pršo je samo jednom prilikom govorio o svom porijeklu, demantovavši da je Srbin.

"Ja sam Hrvat, presrećan sam što sam dobio majicu s hrvatskim grbom i što sam mogao Hrvatskoj nešto malo donijeti. Ja sam Hrvat, sve ostalo su gluposti", pričao je Pršo svojevremeno.

Njegov bratanac Milan Pršo je bio kapiten Crvene zvezde u mlađim kategorijama, nastupao je za mlađe selekcije Srbije, a u karijeri je stigao do igara u dresovima Rada i Bežanije. Nije napravio karijeru kakva mu se predviđala, ali jednom prilikom jeste izjavio da bi nastupao samo za "orlove"...

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC