• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rekordi Lionela Mesija: Da li je Argentinac najbolji fudbaler u istoriji? ANKETA

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Lionel Mesi odigrao je 768 utakmica u dresu Baselone i postao rekorder tog katalonskog kluba, a samo još šest nastupa mu je potrebno da postane i igrač sa najviše odigranih utakmica za nacionalni tim Argentine.

 Lionel Mesi - rekordi ANKETA Izvor: Profimedia

Barselona je u nedjelju u gostima deklasirala tim Real Sosijedada, a bio je to 768. meč u kojem je 33-godišnji Mesi igrao u dresu Barse i pretekao katalonskog veterana Ćavija Ernandeza, koji je tokom 17 sezona odigrao 767 utakmica, prenijela je agencija "Anadolija".

Po broju odigranih utakmica za Barselonu, na trećem mjestu je Andres Inijesta (674), a slijede Serhio Buskets (618), Karles Pujol (593) i Žerar Pike (558).

Možda će vas zanimati

Mesi već devet godina nosi i titulu najboljeg strijelca Barselone u istoriji. On je u 768 utakmica postigao 663 gola, a titulu najboljeg golgetera tima sa "Nou Kampa" je preuzeo još 2012. godine kada je pretekao bivšu legendu kluba Sesara Rodrigeza koji je u dresu Barselone postigao 232 gola.

Te 2012. godine Mesi je postigao 91 gol i pretekao slavnog njemačkog golgetera Gerda Milera koji je 1972. godine postigao 85 golova. Mesi je te godine postigao 79 golova u dresu Barselone i 12 golova u dresu argentinske reprezentacije.

Mesi je u seniorski tim Barselone došao nakon što je prošao sve mlađe selekcije u tom katalonskom klubu, a tokom seniorske karijere je sa tim timom osvojio 34 trofeja. Među tim trofejima je deset titula La Lige, četiri titule Lige šampiona, osam pehara Superkupa Španije, šest pehara Kupa kralja, tri titule Svjetskog klupskog prvenstva. Sa Argentinom je Mesi osvojio turnir na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine.

U vitrinama Mesi ima i ukupno šest prestižnih nagrada Zlatne lopte (Ballon d'Or), a posljednju je osvojio 2019. godine.

Pored titule ubjedljivo najboljeg strijelca Barselone, Mesi je već pet godina i najbolji golgeter Argentine, jer je u dresu nacionalnog tima te zemlje postigao 71 gol.

Mesi je 2016. godine u polufinalu Kopa Amerike protiv SAD-a postigao het trik i na listi najboljih golgetera Argentine pretekao slavnog Gabrijela Batistutu koji je u dresu "gaučosa" postigao 54 gola.

Ukupno je Mesi sakupio 142 odigrane utakmice u dresu Argentine i još mu fali šest mečeva da bi postao i igrač sa najviše nastupa u toj reprezentaciji.

Taj rekord je trenutno u vlasništvu Havijera Maskerana, koji je zabilježio 147 nastupa za Argentinu, a slijede Havier Zaneti sa 143 i Mesi sa jednim mečom manje.

Anketa

Šta mislite, da li je Mesi najbolji igrač u istoriji fudbala?

  • Da

    75% (12)

  • Ne

    25% (4)

Šta mislite, da li je Mesi najbolji igrač u istoriji fudbala?

Rezultati

(mondo.ba/agencije)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC