• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Ako ste vi zadovoljni, ja sam onako!" Piksi ne bi da uvrijedi Portugal - "Srbija ima karakter i hoćemo u Katar!"

Autor Dragan Šutvić

Selektor Srbije sumirao utiske poslije remija 2:2 protiv Portugala.

 srbija-portugal-2-2-rezultat-golovi-dragan-stojkovic-piksi-izjava Izvor: MN PRESS

Reprezentacija Srbije je uspela! "Orlovi" su bili u nokdaunu na stadionu "Rajko Mitić", šampion Evrope je naizgled išao ka laganoj pobjedi, ali je briljantno drugo poluvreme donijelo srpskoj selekciji vrijedan bod.

Srbija je od 0:2 uspjela da protiv Portugala stigne do velikih 2:2 i osvoji i četvrti bod u prva dva meča kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Možda će vas zanimati

Poslije meča prepunom bure, u kojem smo vidjeli i jedan od najljepših golova Srbije posljednjih godina, ali i dramu i nedosuđen gol za Portugal u nadoknadi vremena, selektor Dragan Stojković Piksi bio je pun utisaka.

Na momente su njegove riječi odisale zadovoljstvom, a na momente isticale da je rezultat mogao i da bude bolji. Pa i neka je rival bio prvak Evrope.

"Raduje me jak karakter koji igrači pokazuju i ono što sam juče rekao, da predaja ne postoji u našem rječniku. Morate da vjerujete da možete da napravite rezultat i to je veoma pozitivno. Ako ste vi svi zadovoljni, ja onako... Da ne uvrijedim Portugal, ali ja sam baš očekivao da pobijedimo", rekao je Stojković novinarima poslije uzbudljivog remija u Beogradu.

"Kad igrate protiv super jake ekipe kao što je Portugal, otprilike znate šta možete da očekujete, ali morate da budete hrabri da ne pokažete da se bojite i da pokažete to što možete. Upravo to smo pokazali u drugom poluvremenu i to sa "minusom“ od dva gola. Ovaj rezultat je realan, bilo bi zaista tužno da smo izgubili na kraju. Mislim da ne bi bilo zasluženo."

Stojković je bio upitan i za njegovo viđenje situacije iz nadoknade vremena, kada su Portugalci tvrdili sudijama da su postigli gol i da Stefan Mitrović nije stigao loptu prije nego što je ušla u gol.

"Ne komentarišem sudijske odluke ni kad su za ni kad su protiv nas. Ne bih da komentarišem. Greške su sastavni dio sporta i mi moramo tako da gledamo. Nisam vidio tu situaciju, tako da ne mogu da tvrdim 100% da li jeste ili nije. Ako pogledam snimak, onda ću vjerovatno znati istinu", rekao je Piksi.

Stojković je bio upitan i kada će Srbija konačno uspjeti da pobijedi u kvalifikacijama neku reprezentaciju koja dolazi iz najjačeg šešira, na šta se čeka već decenijama. Protiv Portugala ni ovoga puta nisu uspjeli...

"Imate problem, igrate sa zaista vrhunski ekipama. Da budemo realni... Mogli smo da pobijedimo večeras bez problema, ali samo mi je žao jedne stvari, a to je što nema publike. To bi bila totalno drugačija priča. Nije problem želja i volja i to znanje koje imamo, nego da naletiš na protivnika koji i te kako ima kvalitet. Večeras smo zaista mogli, bili smo jako blizu, ali 'ajde drugi put. Imamo i onu drugu utakmicu u Portugalu", hladnokrvno komentariše selektor Srbije.

Stojković je istakao i koji momenat u meču je bio vrlo važan da se Srbija vrati u igru.

"Samo sam promijenio neke stvari, a to je da je Tadić otišao u špic napada da se druži malo s Mitrovićem, a da Sergej bude taj iza. Da je Maksimović taj u sredini. To je bila dobra rokada i ta ideja da to uradim. Ulazak Radonjića, bio je isplaniran, samo je bilo pitanje kada. Onda vučete poteze za koje mislite da ćete donijeti nešto dobro. Krenuli smo ono što ja insistiram od njh da dobijemo - da budemo mirni na lopti i da ne smijemo da griješimo. Momci su uvidjeli da zaista mogu da stignu rezultat, čak i da pobijede. Vjerovatno da može da Tadić bude u špicu, a da Sergej bude iza. Ne vidim razloga da ne mogu da igraju zajedno i ne znam zašto se pravi fama oko toga. Vidjeli ste da smo ušli u meč sa jako ofanzivnom psotavom, ali to prvo poluvrijeme, nekad je do protivnika i oni su pravi majstori fudbala i jednostavno ti ne daju da igraš. Ali taj potez da se izrotiraju pozicije Tadića i Sergeja doprinijele su našoj igri."

Upitan da li je bilo posebnog plana za Kristijana Ronalda, selektor Stojković je istakao jedno drugo ime...

"Ronaldo je veliki igrač, jedan od najvećih u istoriji fudbala, ali ono što sam bar ja negdje imao fokus, to je Bernardo Silva. On je igrač koji pravi razliku na terenu. Nismo imali neku specijalnu strategiju da zaustavimo Kristijana ili nekog drugog. Htjeli smo da djelujemo kao tim na terenu, pa ko je bolji neka pobijedi. Generalno, mislim da smo uspjeli da iskontrolišemo igru Kristijana Ronalda."

Samo pola sata nakon što je meč protiv Portugala bio završen, Stojković je jasno istakao da je taj protivnik sada prošlost i da se gleda samo ka Azerbejdžanu, sa kojim slijedi meč u utorak. On je potvrdio da su zbog povreda Miloš Veljković i Đorđe Despotović dobili dozvolu da se vrate u svoje klubove.

"Što se tiče odbrane, Milenković neće biti u timu, Veljković nije tu, ali imamo Spajića. Možda ćemo igrati sa četiri u odbrani, ne moramo da igramo sa tri. Imamo zamjenu za Milenkovića i to neće biti problem. Volio bih da ne primamo prvi gol, da ne moramo da jurimo. Ali fudbal je nepredvidiv. Dok ne počne utakmica, ne znate šta vas očekuje. Spremićemo se, bićemo spremni za Azerbejdžan. Teško gostovanje i težak protivnik, ali Bože moj, ako hoćete u Katar, morate da pobkeđiujete. A mi hoćemo."

Srbija je hrabrom igrom protiv Portugala tu želju i te kako pokazala. 

(MONDO)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC