• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jirgen Klop je u čudu: Imate strašan tim ako vam on nije potreban!

Autor Dragan Šutvić

Menadžer Liverpula ne može da razumije selektora Engleske.

 aleksander-arnold-reprezentacija-engleske-jirgen-klop-garet-sautgejt Izvor: MN PRESS

U martovskom kvalifikacionom ciklusu, reprezentacija Engleske igrala je tri utakmice i u sve tri pobijedila. Savladala je i San Marino na svom terenu (5:0) i Albaniju u gostima (2:0) i Poljsku kod kuće (2:1).

Selektor "Gordog Albion" Garet Sautgejt računao je u tri utakmice na poziciji desnog beka na dvojicu igrača – mladog defanzivca Čelsija Risa Džejmsa (21) i iskusnog asa Mančester sitija Kajla Vokera (30).

Za to vrijeme, u Liverpulu je sa saigračima trenirao Trent Aleksander-Arnold (22), jedan od najboljih desnih bekova na svijetu, a prema mišljenju mnogih - najbolji.

Možda će vas zanimati

Sautgejt je uspješno poveo tim ka Mundijalu, Engleska je ostvarila sve tri pobjede i rezultati su mu dali čvrst argument za izbor koji je napravio, ali mnogi su i dalje zbunjeni time da nije pozvao Arnolda.

Jedan od zbunjenih je i menadžer Liverpula, Jirgen Klop.

"Ako Trent Aleksander-Arnold nije u timu, onda Engleska sigurno ima ekstremno dobru ekipu", rekao je Klop.

"Bio sam iznenađen kada nije dobio poziv. Poštujem tu odluku, naravno. Samo je nisam razumio. I sam sam menadžer ekipe i donosim svakodnevno odluke. Svakog vikenda odlučujem o timu, kao i sredinom svake nedjelje. Mi konstantno donosimo odluke koje ljudi ne razumiju", dodao je Nemac.

Ljubitelje fudbala nije potrebno podsjećati na to da je Aleksander-Arnold jedan od stubova šampionskog Liverpula i da je bio jako važna karika u osvajanju Lige šampiona 2019. i Premijer lige 2020.

"Naravno da poštujem Sautgejtove odluke, ali nisam razumio. Trent Aleksander-Arnold je bar u posljednje dvije sezone, da kažem u pretprošloj i prošloj sezoni, bio jedan od najboljih desnih bekova na svijetu. To je istina. I postigao je sve to iako je nevjerovatno mlad".

Izvor: MN PRESS

Ove sezone, bek Liverpula dobio je koronu na startu takmičarske godine i zbog nje je sporo hvatao ritam. Kao i cijeli tim, prolazio je kroz problem i oni su doprinijeli i tome da su "Redsi" trenutno tek sedmi, sa tri poena manje od mjesta koje vodi u Ligu šampiona i sa čak 25 poena manje od lidera i budućeg šampiona – Mančester sitija.

"Od trenutka od kada se oporavio od korone bio je jedan od najkonstantnijih i najizuzetnijih igrača u ekipi. On može da igra sve vrijeme, na visokom nivou, tako da to nije razlog zašto nije u timu", rekao je on.

Mnogi su kritikovali Aleksandera-Arnolda zbog pada forme ove sezone, koji je zadesio i čitav tim. Tako je i Sautgejt pri čitanju spiska za martovske utakmice rekao da bek Liverpula ove sezone ne igra kao prethodnih godina i da zato nema mjesta u timu.

Aleksander-Arnold je dijete Liverpula, u klubu je neprestano od 2004, kada je imao šest godina i igrao je za sve mlade kategorije reprezentacije. Za "A" tim Engleske nastupio je 12 puta i dao jedan gol.

(MONDO) 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC