• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Htio da mu Zvezda "proda" finale u Bariju! Slavni predsjednik Olimpika brutalno pretučen u svojoj kući

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Tapija su povezali sa mnogim kontroverznim aferama u fudbalskom svijetu, a postoje svjedočenja da je i u Bariju 1991. htio da "kupi" finale protiv Zvezde. Sada je doživio strašnu scenu u sopstvenom domu.

 bernar tapi pretucen olimpik marsej zvezda finale Izvor: Profimedia/MN Press

Nekadašnji predsjednik Olimpik Marseja, koga Srbija pamti iz Barija, našao se na meti provalnika!

Francuz Bernar Tapi i njegova supruga Dominik doživjeli su brutalno nasilje u svom porodičnom domu. Pljačkaši su upali u kuću dok je par spavao, a su im nanijeli teške povrede, prenijeli su francuski mediji.

Možda će vas zanimati

 "Frans Pres" prenio je da je supruga nekadašnjeg predsjednika Olimpika iz Marseja u bolnici zbog povreda koje su joj nanijeli kriminalci. Supružnike su provalnici zlostavljali, vezivali i prebijali, navodi se da su ih udarali i bejzbol palicom sve dok Tapi nije pokazao gdje stoji nakit i dragocjene stvari.

Bivši prvi čovjek francuskog fudbalskog velikana odbio je da ide u bolnicu, a pomoć je u kuću pristigla kada su komšije vidjele šta se događa i pozvale policiju.

Na čelu Marseja Tapi je bio baš kada je Crvena zvezda pobijedila tu ekipu u Bariju čuvene 1991. godine. 

Bio je osuđivan zbog namještanja utakmica na osam mjeseci zatvora i dvije godine uslovne kazne. Njegovom klubu svojevremeno su i oduzimani trofeji, ali je 1993. godine ipak ostvario cilj i postao prvak Evrope sa Olimpikom.

Tehnički direktor Crvene zvezde u vrijeme finala u Bariju 1991, Vladimir Cvetković, prije više godina potvrdio da je na ljude iz kluba vršen pritisak da "prodaju" tu utakmicu. On je tvrdio da je pritisak stizao direktno od ljudi bliskih Tapiju.

"Odbio sam ponudu da prodam finale u Bariju! U startu sam presjekao. Nema ništa od toga "ali". Rekao sam: igraćemo za narod, igraćemo za Srbiju. Nisam želio da neko te moje riječi protumači kako Cvele hoće da se prikaže kao heroj. Učinio sam samo ono što mi je nalagala moja savjest, ljubav prema Srbiji, ovom narodu, svojoj djeci i budućim generacijama Zvezde", rekao je o toj nepristojnoj ponudi Cvetković u intervjuu za "Ekspres".

Izvor: MN PRESS

 O istoj ponudi govorio je i tadašnji golman crveno-bijelih Stevan Dika Stojanović.

"Nakon upoznavanja, objasnili su mi na čistom srpskom da je predsjednik Olimpika Bernar Tapi odlučio da ne rizikuje sa finalnom utakmicom i da je crna torba puna novca koji je namijenjen meni. Rekao sam im da u timu ima mnogo većih zvijezda od mene, ali oni su insistirali da baš ja uzmem novac. Okrenuo sam se i bez riječi krenuo ka vratima sobe, a oni su mi prijetili da će u slučaju pobjede Olimpika svima razglasiti da je golman Crvene zvezde uzeo novac i da su bili sigurni u trijumf. Olimpik je bolji i sigurno će pobijediti, zato je i tebi bolje da uzmeš novac, ponavljali su uglas", objasnio je jednom prilikom Stojanović.

Izvor: MN PRESS

Nekadašnji saradnik francuskog fudblaskog stručnjaka Mark Fratani prije nekoliko godina ispričao je za medije da je Tapi čak otišao toliko daleko da je fudbalerima u piće sipao psihoaktivne supstance, mada je to čuveni Francuz demantovao.

(MONDO) 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC