• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Sve je ovo fikcija, Srbija nema igru!" Čuveni trener nezadovoljan Piksijevim orlovima - "Teško ćemo mi na Mundijal!"

Autor Dragan Šutvić

"Mi nismo dobili na igru, i jasno je da ne možemo ići na Svjetsko prvenstvo bez igre".

 milorad-kosanovic-reprezentacija-srbije-piksi-nema-igru Izvor: MN PRESS

Fudbalska reprezentacija Srbije obradovala je navijače na startu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo pošto je u prva tri kola osvojila sedam bodova.

Savladana je irska (3:2) i Azerbejdžan (2:1), upisan remi sa Portugalom (2:2), pa poslije dugo vremena oko državnog tima vlada lijepa atmosfera. Novi selektor Dragan Stojković donio je optimizam, čak pomalo i euforiju zbog dobrih izdanja "orlova", a da li se pretjeruje u pohvalama?

Možda će vas zanimati

Iskusni srpski trener Milorad Kosanović govorio je za "Sputnjik" o ovoj temi i istakao da mu se čini da su mediji "preduvali" čitavu priču.

Da li uživa u onome što se reprezentaciji trenutno dešava?

"Pa ne mogu da uživam u nečemu što nije realno, to je fikcija, ali razumem. Prije svega se odnosi na rezultat. Mislim da se uz pomoć vas medija, napravila atmosfera da je ovo nešto, više nego izvanredno. I jeste, normalno je da ne izgubiš od Portugala, pobijediš i Irsku i Azerbejdžan, samo što to nije dovoljno...", rekao je iskreno Kosanović i rekao da će Srbija bez obzira na sve biti druga i igrati u baražu za odlazak na Svetsko prvenstvo.

"Samo prvi ide direktno, onda idu dva baraža, a tamo možemo da sretnemo Rusiju, Hrvatsku, Španiju, Njemačku... Mnogo zemalja koje su jako dobre. Biće jako teško da se izbori plasman na Svjetsko prvenstvo".

Dugo poznaje Dragana Stojkovića i poručuje da je lijepo što mu se u medijima daje podrška, međutim i dalje ima rezerve zbog rezultata.

"Ne gledamo realno više na stvari, na našu ligu, na naše takmičenje, te želje da budemo u vrhu evropskog fudbala. Mi smo i dalje u tom vremenu kada smo bili u najboljih četiri pet u Evropi. Ali, mi koji se ozbiljno bavimo fudbalom nemamo pravo da stvaramo atmosferu koja ne počiva na realnim činjenicama...", objasnio je Kosanović.

Izvor: MN PRESS

Igru "orlova" je opisao kao okrenutu ka kontrama, istakao je da su bodovi osvojeni zahvaljujući Tadiću i Mitroviću, dok je igra bila problematična.

"Mi nismo dobili na igru, i jasno je da ne možemo ići na Svjetsko prvenstvo bez igre. I na Mundijalu, i u igrama protiv ozbiljnih reprezentacija kakva je Portugal, ne možemo bez igre. Nesreća jeste, što u posljednjih osam, devet, deset godina, nismo imali nijednog selektora koji se bavio igrom, nego su svi pravili tim. Pa mijenjali tim, pa počinjali ispočetka", rekao je Kosanović.

A Piksi?

Izvor: MN PRESS

"Piksi nije imao vremena da pravi igru, ali neće ga ni imati. Mora se svaki trenutak koristiti. Pametno je što imamo te prijateljske utakmice. Morate svaki dan raditi na igri, svaki trening koji imate. To ne može da liči na fudbalski trening, on mora biti trening igre koju hoću i koju mogu da igram sa ovim igračima. Ne mogu da pravim igru iz glave, pravim igru prema balansu. Šta može Sergej, Tadić, Mitrović. Ako igram s njima ja ne mogu da igram na kontru, jer oni nemaju kontru. A da bi oni mogli da se iskažu bez Radonjića i Kostića, moramo loptu da donesemo na polovinu protivnika".

Kosanović je rekao i da Piksi "nije sporan", a da se atmosfera u reprezentaciji pravi samo rezultatom, dok je i dalje pesimista povodom odlaska na Mundijal.

"Dragan, ako ne napravi igru, ne možemo proći. Ja i sada tvrdim da će biti jako jako teško proći baraž. Igramo posljednju utakmicu u Lisabonu protiv Portugala. Možemo mi, nije ništa nemoguće, moramo do tada da 'narastemo', ne možemo da čekamo bljesak Mitrovića, Tadića ili ne znam koga, moramo da imamo tim koji stoji na terenu. Da znamo kako igramo u fazi odbrane, a kako u napadu. Ko šta radi kad uzmemo loptu, a ne da čekamo neki potez. Lijepo je to, imamo par igrača, ali nama treba 20 igrača koji igraju fudbal, moramo ih uvesti u igru", zaključio je Kosanović.

Standings provided by SofaScore LiveScore

(MONDO) 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC