• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Aprilski derbi po snijegu - već se desilo! Partizan "prevario" Zvezdu, Deki dao gol i skinuo dres ispod sjevera! (FOTO)

Autor Dragan Šutvić

Počelo je po sunčanom vremenu, ali onda snijeg iz vedra neba...

 partizan-zvezda-snijeg-aprilski-derbi-1997-video Izvor: MN PRESS - ARHIVA

Ostalo je još vrlo malo do početka 164. duela Crvene zvezde i Partizana, a mnogi su se zapitali jutros - da li će se derbi igrati na snijegu?

U toku jučerašnjeg dana, kao i jutros, padao je sneg u Beogradu tako da je "Marakana" osvanula pod snježnim prekrivačem. Zbog snega je odložena već jedna utakmica Superlige, dok za sada djeluje da neće biti problema sa "večitim" derbijem.

Radnici na najvećem srpskom stadionu prionuli su odmah na posao i očistili snijeg sa travnate podloge, ali vjerovali ili ne snijeg u aprilu na derbiju nije nikakva novost!

Prvi ikada duel Crvene zvezde i Partizana odigran je u januaru, po užasnim uslovima, bilo je još derbija u kojima je snijeg pravio problem fudbalerima, a pamti se da su snježne pahulje počele da padaju u toku 107. duela "vječitih".

Izvor: MN PRESS - ARHIVA

Taj duel igrao se 16. aprila 1997. godine i Partizan je slavio u Humskoj 2:1 (1:0), a golove za crno-bijele dali su Goce Hristov i Dragan Ćirić.

Uspela je Zvezda izjednači rezultat u finišu, i to preko sadašnjeg trenera Dejana Stankovića, međutim vrlo brzo poslije toga je Ćirić savladao Jevrića, kada je snijeg već ozbiljnije počeo da pada u Beogradu, iznenadivši sve aktere.

Prethodno je Jevrić bio i te kako iznenađen jer je Hristov doveo Partizan u vođstvo nakon brze akcije crno-bijelih poslije slobodnog udarca, dok su gosti razgovarali sa sudijom.

PARTIZAN: Kralj, Bolić, Saveljić, Tomić, Sabo, Taševski, Vukićević, Stojisavljević (Svetličić), Hristov (Tešović), Ćirić, Čakar (Pažin).

ZVEZDA: Jevrić, Sakić, Đorović, Njeguš, Vanić, Bošković, Anić (Marinović), Pantelić, Jovičić, D. Stanković, Lazetić (Živković).

Pogledajte fotografije sa tog meča!

(MONDO) 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC