• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Sreća da se na odmoru svašta može reći!" Maksimović jasan nakon Klisa - "Drugih 45 minuta drastično bolje!"

Autor Dragan Šutvić

Trener Borca nije bio zadovoljan onim što je njegova ekipa prikazala u prvom poluvremenu meča sa Klisom

 borac klis kup bih marko maksimović Izvor: MONDO

Fudbaleri Borca znatno su se, ovog popodneva, približili plasmanu u finale Kupa BiH – prvom u istoriji kluba još od 2010. godine!

Igrači u crveno-plavim dresovima trijumfovali su danas nad Klisom rezultatom 4:1 u prvoj utakmici polufinala, a revanš je zakazan za 21. april na stadionu Veleža u Vrapčićima.

Možda će vas zanimati

"Čestitao bih, prije svega, ekipi Klisa na svemu što su do sada napravili u kup-takmičenju. Zaista se vidi da je Klis klub koji diše i živi svoju priču i sa te strane žeim apsolutno da ostane u prvom planu. Znali smo i u najavi ove utakmice da smo apsolutni favoriti, a ja vam garantujem da ih nismo potcijenili. U prvih 4-5 minuta smo poveli i onda smo odustali od neke igre koju je trebalo da igramo. Bili smo primorani i od protivnika na neke stvari, ali dobro je što postoji poluvrijeme, a onda se na njemu može nešto i reći. Bez obzira što smo primili gol u drugom poluvremenu, u tom dijelu to je drastično bolje izgledalo. Opet bih, na kraju, stavio ekipu Klisa u prvi plan i moram reći da je ovo zaista veliki uspjeh, počev od samog dolaska i prezentacije na ovom meču. Kolega Kudra i svi ljudi u klubu mogu da budu ponosni. Radio sam u tom rangu takmičenja dvije godine, tako da znam jako dobro kako je teško naći sredstva, okupiti igrače. Tu se može raditi sa starijim igračima koji su zaposleni ili mladima željnim afirmacije, nema treće opcije. Našli su određeni miks i na tome im se može samo čestitati", rekao je strateg Banjalučana Marko Maksimović na konferenciji za novinare.

Tokom drugog poluvremena, dvojici fudbalera istovremeno pomoć je morala da pruži hitna pomoć – strijelcu gola za Klis Aidu Kudri i vezisti Borca Aleksandru Vojnoviću.

"Kod gostujućeg igrača u pitanju je povreda koljena, ali to će da pokaže dijagnostika. Vojnović je dobio jedan udarac u glavu, pitali smo ga šta se dogodilo, rekao nam je da 'nije svjestan'. Morao je, vjerovatno, da ode na snimanje, ne znam ovako 'na prvu'. Definitivno je izgubio svijest, pitali smo ga 'gdje si, šta si', nije nam dao odgovor."

Prevagu na ovom duelu donijeli su mladi Borčevi ofanzivci David Čavić i Elvis Mehanović, koji su ušli u igru u drugom dijelu.

"Opravdali su epitet mladih kvalitetnih igrača. Najvažniji je, međutm, tim, ne bih isticao nikoga u prvi plan. Uradili smo posao koji smo htjeli prije utakmice, put je bio malo teži nego što smo planirali."

U nedjelju nastavak obaveza za Banjalučane na putu ka evropskoj sceni – u okviru m:tel Premijer lige BiH, u Banjaluku dolazi Olimpik, koji se u prošlom kolu u sudijskoj nadoknadi spasio od poraza u duelu sa Veležom (1:1).

"Raspored je gust, znali smo na početku da ćemo imati paklena dva i po ili tri mjeseca da ostvarimo ciljeve. U ovom momentu je bitno da dobro igramo, e sad - niti sam ja niti su igrači ovdje plaćeni da bi ispunjavali umjetnički dojam, tako da mislim da smo dobro odradili ovih prvih sedam mečeva, gdje smo imali šest pobjeda i poraz. Čekamo Olimpik kao što smo čekali Klis. Nemam tu sad nešto spektakularno da najavim. Naravno da će biti teška utakmica, mnogo dobra i organizovana ekipa, ali nek malo ovo prođe, da sumiramo, pa ćemo opširnije o Olimpiku", zaključio je Maksimović.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC