• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najveći gubitnici evropskog fudbala: Atletiko poklonio 16 bodova za dva i po mjeseca, više nije favorit za titulu!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Ekipa Dijega Simeona ''već viđena'' kao šampion, a sada...

 atletiko madrid prokockao prednost u primeri, više nije favorit za titulu Izvor: Profimedia

Stvari ne funkcionišu i to se vidi već više od dva mjeseca. Ekipa Atletiko Madrida ne liči na sebe, Real i Barselona podigli su formu i od titule koja je gotovo bila na Vanda Metropolitanu dobili smo jedno od najluđih evropskih prvenstava.

Ako Atletiko ne postane šampion, a sve su veće šanse da se to desi, Dijego Simeone mogao bi da bude na udaru strašnih kritika.

Možda će vas zanimati

Imao je madridski tim i dvocifrenu prednost na vrhu. Imao i zaostale mečeve na kojima je trebalo skupljati pobjede... Imali su u Atletiko Madridu i neke lakše utakmice u ovoj mračnoj seriji, ni to nije riješeno na pravi način!

Atletiko Madrid od početka februara ima samo tri prvenstvene pobjede i od maksimalnih 30 bodova osvojeno je 14!

U istom periodu Real Madrid ima osam pobjeda i dva remija (26/30 bodova), dok Barselona ima osam pobjeda, remi i poraz od Reala. Tokom tih deset rundi oba tima nadoknadila su dvocifrenu prednost Simeoneovog tima.

U međuvremenu ekipa Dijega Simeonea poražena je od Levantea i Sevilje, dok su remije upisali sa Seltom, Levanteom, Real Madridom, Hetafeom i Betisom. Zeleno-bijeli iz Sevilje posljednji su tim koji ih je zaustavio, pa Simeone i ekipa imaju samo bod više od gradskog rivala.

Gubljenjem čak 16 bodova u prvenstvu tokom prethodna dva i po mjeseca Atletiko Madrid prokockao je veliku prednost, a moglo bi se reći da više nije prvi favorit za titulu. Iako su lideri prvenstva, njihov raspored ne uliva povjerenje.

Do kraja prvenstva imaju uvijek neugodno gostovanje Atletik Bilbau, derbi protiv Barselone i utakmicu protiv Real Sosijedada koji je fantastičan. Tu su i okršaji protiv nekoliko timova iz donjeg dijela tabele kojima očajnički fale bodovi za opstanak. Atletiko će morati da pobjeđuje Elće, Valjadolid i Eibar, a ti timovi nemaju luksuz da gube utakmice.

Kada se na kompletnu situaciju koja nije sjajna dodaju povrede dvojice vrlo bitnih igrača, jasno je da Simeone ne može lijepo da spava.

Meč protiv Betisa zbog povrede sa treninga propustio je najbolji strijelac u sezoni Luis Suarez, a nakon dvije utakmice pauze zaigrao je Žoao Feliks. Mladi Portugalac obnovio je povredu i nije poznato koliko će pauzirati.

U trenucima kada su Atletiku neophodni golovi i pobjede, konkurencija u napadu daleko je od idealne... Problemi se samo gomilaju na Vanda Metropolitanu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC