• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KRAJ LIGE ŠAMPIONA, OSNOVANA SUPER LIGA! Ovo je promjena kakvu fudbal ne pamti, sada je sve zvanično!

Autor 000

Oglasili se "pobunjenici", imamo novo takmičenje

 osnovana super liga kraj liga šampiona 12 klubova novo takmičenje evropa Izvor: Profimedia/AFP PHOTO / UEFA / HAROLD CUNNINGHAM

Kraj Lige šampiona!

Pobunjeni klubovi su saopštili da osnivaju novo takmičenje – Super ligu, koju će voditi klubovi.

"12 vodećih evropskih klubova okupili su se danas da objave da su se složili da uspostave novo takmičenje koje će se održavati sredinom sedmice, Super ligu, kojom će upravljati klubovi osnivači. Milan, Arsenal, Atletiko Madrid, Čelsi, Barselona, Inter, Juventus, Liverpul, Mančester siti, Mančester junajted, Real Madrid i Totenhem su klubovi osnivači. Očekuje se da će se priključiti još tri kluba za uvodnu sezonu, koja treba da počne što je prije moguće", navodi se u saopštenju klubova.

Klubovi insistiraju da ne žele da se otcijepe od bilo kog takmičenja, već samo da osnuju novo takmičenje koje bi im donijelo više novca i bilo ravnopravnije prema svima, jer misle da je UEFA nepravedna u raspodjeli novca.

Oni bi zarađivali dva do tri puta više u novom takmičenju.

Prvi predsjednik je, kako smo najavili, Florentino Perez, predsjednik i Real Madrida.

"Pomoći ćemo fudbalu na svakom nivou i odvesti ga na mjesto koje mu pripada u svijetu", njegove su prve riječi.

Suvlasnik Mančester junajteda i NFL šampiona, Tampa Beja, Džoel Glejzer najavio je nešto što podsjeća na američke profesionalne lige.

"Okupljanjem najvećih svjetskih klubova i najboljih igrača da igraju jedan protiv drugog tokom sezone, Super liga otvara novo poglavlje evropskog fudbala, jer obezbjeđuje takmičenje svjetske klase, kao i bolje objekte i povećanu finansijsku podršku za širu fudbalsku piramidu", rekao je Glejzer.

Kako smo najavili, predsjednik Juventusa Andrea Anjeli podnio je ostavku na funkcije u izvršnom odboru UEFA i predsjednika Evropske asocijacije klubova. Juventus je istupio iz ECA.

Kako smo vam već pisali, ovoj ideji protive se svi: svi predstavnici liga "petice", nacionalni savezi Engleske, Španije, Italije, Nemačke i Francuske, njihove lige, UEFA, ECA, kao i političari.

UEFA je zaprijetila da će izbaciti iz svih takmičenja SVE koji budu učestvovali u novoj ligi, zaprijetila je i sudskim postupcima, ali i potencijalno zabranom igranja za reprezentacije svih igrača koji nastupe u novom takmičenju.

Rat je definitivno počeo, sada nam ostaje da vidimo kako će se sve završiti, samo je jasno da nikad više ništa neće biti isto...

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MM93

Ništa uraditi neće dok ne sastave Južnu Ameriku, (Brazil, Argentinu) itd. jer već postaje dodadno stalno gledati ovih 15 klubova što su naveli, pogotovo sad bez pubilike i vatrenih navijača, odvajau se jer ih je sramota da dođe jedan manji klub pa ih otrese i pregazi ko plitak potok i izbaci iz LŠ

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC