• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan se oglasio o Superligi bogatih: To je ubistveno za fudbal, slijedi amerikanizacija!

Autor Dragan Šutvić

"Stvara se potreba da se sve ultra komercijalizuje i da se fudbal kao igra stavi na drugo mjesto".

 fk partizan milorad vučelić superliga evrope Izvor: Mondo/Goran Sivački

Bogati klubovi odlučili su da se udruže i naprave zatvoreno takmičenje mimo UEFA, a nisu pomogle ni prijetnje iz evropske "kuće fudbala" koja je danas izglasala novi model Lige šampiona.

Infromacije o tektonskim promenama u svetu fudbala zanimaju i navijače u Srbiji. Crvena zvezda se oglasila i rekla da je izričito protiv Superlige Evrope, dok je istog stava i Partizan u čije ime je govorio predsjednik Milorad Vučelić.

Možda će vas zanimati

"Sve se više u svijetu produbljuje jaz između bogatih i siromašnih i onih manje bogatih. Stvara se potreba da se sve ultra komercijalizuje i da se fudbal kao igra stavi na drugo mjesto. U toj koncepciji se sve druge zemlje pokazuju kao kolonijalni privjesci koji eventualno mogu da za njih proizvode po jeftinim cijenama igrače i ništa više", rekao je Vučelić za "Novosti".

Prvi čovjek Partizana smatra da je ovo "ubistveno za fudbal" i da odudara od "deklarativnih priča o ujedinjavanju Evrope i premošćavanju jaza između sjevera i juga".

"Ovakva Superliga bi zaista stavila fudbal kao sport na drugu stranu. Možete misliti kako bi izgledala svjetska i evropska prvenstva bez najvećih zvijezda, Ronalda i Mesija, koliko bi to bilo neprivlačno za sponzore. To bi dodatno unizilo reprezentativni fudbal, zamislite na šta bi ličile reprezentacije Portugalije i Španije. Postavlja se na glavu cijeli sistem, potpuno nakaradno", rekao je on.

Predsjednik crno-bijelih dodaje da reakcija UEFA bude pametna i racionalna.

"U toj kombinaciji recimo nema Ajaksa, koji je ozbiljan velikan. Bilo bi i mnogo manje novca u ostalim evropskim takmičenjima, a to je za Partizan i Zvezdu jako bitan detalj za funkcionisanje. Svi zaboravljamo da bi mi imali mnogo veći rejting da nije bilo sankcija, ovim se postavljaju novi gubici. Jedna potpuno neprirodna stvar, jedna vesternizacija i amerikanizacija svega", zaključio je Vučelić.

(MONDO/Večernje novosti)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC