• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šokantna tabela - Premijer liga bez 6 najvećih: Titula ide u London, Lids bi ponovo igrao Evropu!

Autor Dragan Šutvić

Ako ih izbace iz domaćeg prvenstva, biće zanimljivo!

 premijer-liga-sest-najbogatijih-velika-sestorka-kako-bi-izgledala-tabela-vest-hem-sampion Izvor: Profimedia/dmg media/Daily Mail/Ian Hodgson

Najbogatiji klubovi Evrope žele Superligu, takmičenje u koje bi se zatvorili i igrali isključivo jedni protiv drugih. Među njima je i šest engleskih ekipa. Trenutni lider Mančester siti, još uvijek šampion Liverpul, slavni Mančester junajted i tri kluba iz glavnog grada - Arsenal, Čelsi i Totenhem. Svi hoće da idu! 

Šta bi bilo kada bi Premijer liga odmah donela odluku o izbacivanju ''velike šestorke'' iz takmičenja, uz brisanje svih rezultata postignutih u tekućem prvenstvu?

Možda će vas zanimati

Titula bi otišla u London, ne bi bilo ispadanja jer bi ostalo samo 14 klubova u ligi, a u Evropi bismo ponovo gledali Lids, kao i prije dvadesetak godina. Bilo bi zanimljivo vidjeti ovakvu ligu.

Iako bi ostalo da se odigra još nekoliko kola, Vest Hem bi gotovo sigurno bio šampion. Na pet utakmica do kraja prvenstva imali bi devet bodova više od Lestera, koji bi u nastavku sezone imao jedan meč manje.

Lisice Brendana Rodžersa bile bi najbliži pratilac i gotovo siguran učesnik Lige šampiona, a pored njih u tom takmičenju igrao bi i Lids. Za četvrto mjesto bila bi velika borba.

Aston Vila i Everton su bodovno poravnati, dok su im na dva boda zaostatka Kristal Palas i Njukasl, koji se u ''stvarnom životu'' bori za opstanak.

Na dnu bi ponovo bili isti klubovi. Šefild junajted u ovakvim uslovima ima samo 11 bodova, VBA je sakupio 17, dok je Fulam treći sa 21. Opstanak je daleko, jer Barnli i Brajton imaju po 26, ali ostaje i pitanje da li bi neko ispao iz lige. Vjerovatnije je da bi se samo ''popunio'' broj dodavanjem novih šest ekipa iz Čempionšipa.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC