• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Liverpul sve dalje od Lige šampiona koju ne želi da igra: Novi kiks prvaka - hoće u Superligu, a muči ih Lids!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Posle burna 24 sata, videli smo i prvu utakmicu nekog od klubova koji žele da napuste UEFA Ligu šampiona i 'odmetnu' se...

 lids-liverpul-1-1-premijer-liga-superliga-evrope-liga-sampiona-klop-bijelsa-rezultat Izvor: Tanjug/Pool AFP/Paul Ellis

I odakle sada početi?

Možda će vas zanimati

Fudbaleri Liverpula nisu uspeli da savladaju Lids koji je prošle godine u ovo vreme bio drugoligaška ekipa, pa su tako i smanjili sebi šanse za plasman u Ligu šampiona, za koju niko nije siguran ni da li će postojati naredne sezone. Tako bi se ukratko mogla sumirati situacija u evropskom fudbalu u ovom trenutku.

LIDS - LIVERPUL 1:1 (0:1)
/Ljorente 87 - Mane 31/

Ekipa Jirgena Klopa u prvom meču u nekoj od najjačih evropskih liga nakon najave 12 klubova da žele da osnuju svoju Superligu Evrope nije uspela da stigne do trijumfa. Sam Klop je pre meča rekao da bi voleo da Liverpul ostane deo Lige šampiona, ali pitanje je koliko će to biti moguće.

I to protiv Lidsa, ekipe koja je donedavno bila deo Čempionšipa i čiji su igrači imali poruku za Liverpul i druge klubove poput njih, usput davajući navijačima još jedan argument zbog čega je zatvoren sistem takmičenja u nekom evropskom takmičenju- pogrešan.

Jeste tim Liverpula bio nešto dominantniji, imali su više šuteva u okvir gol domaćih, ali na kraju je ekipa Marsela Bijelse stigla do vrednog boda protiv i dalje aktuelnog prvaka Engleske.

Pogodak Sadija Manea posle pola časa igre u finišu meča je anulirao Dijego Ljorente na asistenciju Džeka Harisona, "izbivši" Liverpulu dva boda iz ruku.

Tako je Liverpul ostao na šestom mestu Premijer lige, na dva boda od četvrte pozicije (potencijalno i četiri boda ukoliko Čelsi dobije zaostali meč), pa bi naredne sezone "redsi" mogli da nastupaju u Ligi Evrope.

Da li će tako nešto uopšte biti izvodljivo, pošto se Liverpul našao među 12 "odmetnika" koji su se opasno zamerili UEFA, ostaje da vidimo.

Jasno je samo da u ovom trenutku ništa ne znamo sa potpunom sigurnošću. Do tada, Liverpul će se boriti za ulazak u Ligu šampiona dok se istovremeno njihova uprava bori za takmičenje za čije kvalifikovanje više nikad neće morati da brinu...

(mondo.rs)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC