• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jagodić zvanično preuzeo Radnik: Uvjeren sam u opstanak - to je izazov ravan borbi za titulu!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Iskusni stručnjak na klupi Bijeljinaca naslijedio Darka Nestorovića.

 vlado jagodić preuzeo fk radnik bijeljina novi trener Izvor: Screenshot

Čelnici Fudbalskog kluba Radnik, odnosno članovi Izvršnog odbora bijeljinskog premijerligaša, jednoglasno su donijeli odluku da Vlado Jagodić (57) naslijedi Darka Nestorovića.

Iskusni strateg dogovorio je saradnju do kraja sezone, a ukoliko ona bude uspješna i Radnik zadrži status premigerligaša, nema sumnje da će dvije strane lako postići dogovor i o produženju saradnje.

Možda će vas zanimati

"Zahvaljujem se na ukazanom na povjerenju. Situacija je delikatna. Možemo dogovarati uslove i ostale stvari, ali povjerenje je bitno i konačni cilj. Radnik ispred sebe ima još 21 bod, a trenutna pozicija nije sigurna i zacrtani cilj još je daleko. Zato smo se dogovorili da u ovih sedam kola svako da svoj maksimum - sa stisnutom pesnicu, kako to volim reći igračima. Ako smo svi zajedno, onda ćemo lakše odraditi posao. Ako osiguramo opstanak i predsjednik kaže da je trener odradio svoje kako treba, nastavljamo saradnju", istakao je Jagodić u prvom obraćanju javnosti kao šef stručnog štaba Radnika.

Prije samo par godina Radnik je nastupao na međunarodnoj sceni, igrao kvalifikacije za Ligu Evrope, a situacija je sada dijametralno suprotna. Bijeljinci se grčevito bore da ostanu u bh. eliti, tako da je pred Jagodića stavljen izuzetno delikatan zadatak.

JNe smijemo zaboraviti da je Radnik u bližoj prošlosti igrao evropske utakmice. Moramo učiniti sve da ne budemo na poziciji gdje jesmo. Vjerujem u ovu grupu igrača, da imaju kvalitet i opstanak ne bi trebao doći u pitanje. Imam dovoljno iskustva, hrabrosti i znanja da se suočim sa tim teretom. Očekujem da ćemo svi zajedno 30. maja, daj Bože i prije, slaviti opstanak", optimista je on.

Izvor: Screenshot

Radnik do kraja sezone očekuje još sedam teških mečeva, od čega tri protiv direktnih konkurenata u borbi za očuvanje premijerligaškog statusa.

"Svaki bod je bitan i tako ćemo se ponašati. Djeluje da su tri ekipe u teškoj situaciji, ali ima ih više. Imamo i kadrovskih problema, ali ove treninge ćemo iskoristiti da se što bolje pripremimo za duel sa Tuzla sitijem. Radnik sam odlučuje o sebi i to je dobra stvar. Treba se što prije vratiti na pobjedničku stazu", kazao je Jagodić, te dodao na kraju:

"Zadovoljstvo je što mi je pružena prilika da pomognem Radniku da ostane u ligi. Ovo je za mene izazov, kao da je u pitanju borba za titulu."

Možda će vas zanimati

Uoči 27. kola m:tel Premijer lige BiH i duela sa Tuzlom siti (nedjelja, 15 časova), Radnik se nalazi na skromnom 10. mjestu sa 21 bodom, jednim više od Olimpika, odnosno dva od posljednjeplasirane Krupe.

Podsjetimo, Bijeljinci su u tekuće prvenstvo ušli sa Slavkom Petrovićem na klupi. Tokom novembra zamijenio ga je Darko Nestorović, koji je nakon niza loših rezultata odlučio da odstupi sa mjesta šefa stručnog štaba i svoju poziciju prepusti Jagodiću, trećem stručnjaku koji će predvoditi Radnik ove sezone.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC