• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovo je drim-tim s kojim Zvezda napada Ligu šampiona: "All in" za bogatstvo UEFA!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Na papiru će to biti najjači tim Zvezde u 21. vijeku, a u skladu sa tim će i očekivanja biti velika. Zvezda ide po treću Ligu šampiona!

 crvena zvezda pojačanja liga šampiona aleksandar dragović aleksandar prijović Izvor: MN PRESS

Lijepo je u Ligi Evrope, ali u Ligi šampiona je ekipa - i važnije - mnogo veći novac. Tom mišlju vodiće se i ovog ljeta u Crvenoj zvezdi pošto uz svu radost koje su donijele pobjede nad Genkom ili Liberecom, uz ravnopravan dvomeč sa Milanom, to ipak ne može da se mjeri sa učešćem u eliti koja je na kraju stvar prestiža, a i u takmičenje u kome su premije nekoliko puta jače.

Zvezda je sa dva ulaska u grupnu fazu Lige šampione prodisala, podigla klub na viši nivo, pojačala koeficijent, servisirala dio duga, ali da bi se taj uspjeh ponovio potrebno je rizikovati.

To dobro zna i Zvezdan Terzić koji je svjestan da je rezultat koji je Vladan Milojević napravio jednostavno bio podvig, da se fudbal rapidno mijenja i da je već u odnosu na jesen 2019. godine mnogo drugačiji, pa ne želi ništa da prepusti slučaju i zato je spreman da uloži.

Dejan Stanković, koga zbog odličnih izdanja Zvezde traže Italijani, probaće da iz drugog pokušaja klub uvede u grupnu fazu Lige šampiona, i to sa možda i najjačim timom crveno-bijelih u 21. vijeku.

U ovom trenutku to su stvari o kojima ne razmišlja previše "Mister", i dalje je potpuno fokusiran na potvrdu šampionske titule, podebljavanje rekorda i na kraju "duplu krunu" koju će moći da donese protiv Partizana, ali zato rukovodstvo ne smije da čeka kraj sezone.

Upravo zbog toga je Zvezda krenula u ofanzivu na Aleksandra Dragovića i Aleksandra Prijovića koji bi trebalo da budu perjanice tima za 2021/22.

Zvezdan Terzić je još u decembru kontaktirao Dragovića, predstavio mu plan i čuo nesigurno "možda", koje se u roku od nekoliko mjeseci pretvorilo u "dajem riječ". Njih dvojica sastali su se u četvrtak u pratnji menadžera, braće Dudić, postigli i načelni dogovor oko plate, a djeluje da je ostalo još samo da Austrijancu istekne ugovor i obući će crveno-bijeli dres koji sanja od malih nogu.

Jasno je da Zvezda u fudbalera koga su Dinamo i Bajer zajedno platili 30 miliona evra mora mnogo da uloži, ali i da ne postoji garant da će joj se to vratiti.

Izvor: MN PRESS

"Mister" će na papiru dobiti jedno od većih pojačanja Zvezde u posljednjih iks godina, na obojici će biti ogroman pritisak, svaki potez će biti pod lupom, ali s obzirom na karijere - trebalo bi da znaju da se nose sa tim. Ako čujete da je štoper kluba iz vrha Bundeslige zainteresovan da dođe kod vas, zaista nema prostora za premišljanje, pa šta košta - da košta.

S druge strane nastavljaju se pregovori sa Aleksandrom Prijovićem, koji je takođe rekao "da" Zvezdi, međutim kod njega je razlika što ne odlučuje samo on.

Komplikovana situacija u saudijskom Al-Itihadu nije nikakva novost, klub želi da ga se otarasi zbog ogromne plate i ne tako blistave forme, a tu se onda pojavljuju razni modeli po kojima bi mogao da ode što je jasan signal Zvezdi.

Izvor: MN PRESS

Probaće da ubijede Saudijce da ga puste na pozajmicu, po sličnom principu kao što je to bilo sa Sekuom Sanogom, ali je naravno najveća dilema - hoće li to uspjeti da završe na vrijeme.

Zato u Zvezdi ne mogu unaprijed da planiraju da će Prijović sigurno početi prve mečeve u kvalifikacijama Lige šampiona i zato postaje sve urgentnije da se riješi status Dijega Falćinelija. Za njega nije problem obeštećenje (milion evra u tri rate), nego plata.

Nezvanično se može čuti da Italijan traži i 800.000 evra, što je više nego što će dobiti Dragović, pa su zato pregovori zastali i zavisiće dosta od situacije sa Prijovićem.

Zvezda će u kvalifikacijama za Ligu šampiona probati da sačuva "gro" tima i to znači da dozvolu za odlazak neće imati Aleksandar Katai i Mirko Ivanić, što ne znači da poslije toga ne bi otišli, a sve ostalo će se rješavati u hodu.

Izvor: MN PRESS

Klub mogu da napuste biseri (Petrović, Nikolić i Gavrić), traži se klub za Miloša Degeneka, dozvolu za odlazak ima i El-Fardu Ben, a Zvezda ne bi pravila problem ni Geloru Kangi.

U principu, sa dvojicom novih "bomba" pojačanja, mada nemojte se iznenaditi ako ih bude još, posebno ako Zvezda uđe u Ligu šampiona, Dejan Stanković bi imao strašan tim od koga bi se očekivalo mnogo i situacija bi bila mnogo drugačija nego prije dvije-tri godine.

Malo ko je pomislio da bi Milojević sa velikim brojem domaćih fudbalera (Stojković, Jovančić, Milić...) mogao da napravi čudo, a ono će se kod Stankovića sada skoro pa podrazumijevati.

I to nije ništa neobično - to je prirodan tok uspona kluba.

ZVEZDA ZA 2021/22: Borjan - Gajić, Dragović, Milunović, Rodić - Sanogo, Kanga - Katai, Ivanić, Falko - Falćineli.

Izvor: Chosen11/Screenshot

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC