• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Žele sastanak sa svim premijerligašima: Sarajevo nezadovoljno suđenjem protiv Zrinjskog

Autor Dragan Šutvić

U taboru bh. šampiona nisu zadovoljni

 zrinjski sarajevo saopštenje  Izvor: MONDO/Sport1/Sanel Konjhodžić

Fudbaleri Sarajeva remizirali su sinoć u derbiju 27. kola m:tel Premijer lige BiH sa Zrinjskim (1:1), čime se dodatno zakomplikovala borba za šampionsku titulu.

Dan poslije meča, u sarajevskom premijerligašu imaju niz zamjerki na suđenje arbitara predvođenim Franom Jelićem iz Širokog Brijega, te su se ovog prijepodneva oglasili saopštenjem, koje prenosimo u cjelosti.

Možda će vas zanimati

"Nakon sinoć odigrane utakmice 27. kola m:tel Premijer lige BiH protiv HŠK Zrinjski u Mostaru, Fudbalski klub Sarajevo izražava nezadovoljstvo suđenjem i ponašanjem službenih lica susreta.

Odluke glavnog arbitra Frane Jelića i pomoćnika Senada Ibrišimbegovića, Amela Novalića i Elvisa Mujića direktno su uticale na konačni ishod susreta.

Na utakmici je podijeljeno ukupno 9 kartona, od kojih 7 za bordo tim koji gradski derbi dočekuje desetkovan bez dva prvotimca.

U 28. minuti susreta nakon prekršaja nad Mirkom Oremušem u kaznenom prostoru, arbitar Jelić nije svirao penal, da bi svega sedam minuta kasnije na drugoj strani dosudio najstrožiju kaznu.

Nakon duela Đokanovića i Juranovića, glavni sudija je prvo svirao slobodan udarac, da bi nakon negodovanja domaćih igrača promijenio odluku, te je dosuđen penal.

Tokom susreta svjedočili smo nizu nelogičnih situacija poput pogrešno dosuđenih auta, te tendencioznih prekida igre u cilju zaustavljanja kontranapada.

Svjesni stanja u kojem se nalazimo, službenih lica i predstavnika Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine te njihove direktne veze sa klubovima koji se takmiče u 'elitnom' rangu takmičenja, FK Sarajevo obavještava navijače i javnost da neće nijemo posmatrati ovakve situacije.

FK Sarajevo će početkom naredne sedmice uputiti zvanični poziv za sastanak predstavnicima svih premijerligaša u cilju pronalaska rješenja neregularnosti sa kojima se susrećemo u svakom kolu, a koje direktno narušavaju integritet takmičenja", saopšteno je ove nedjelje iz Sarajeva.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC